Boreas wint Bestuursbokaal

Zwolle – Afgelopen woensdag won de Zwolse Studenten Roeivereniging (ZSR) Boreas de Aegon Bestuursbokaal. In Den Haag verdedigde zij haar plannen tegenover een professionele jury. De Aegon Bestuursbokaal wordt ieder jaar uitgereikt aan het bestuur van de best presterende studentenroeivereniging.  Boreas won de bokaal vanwege hun enthousiaste presentatie over de realisatie van het nieuwe gebouw aan de Katerdijk in de binnenstad van Zwolle. Bij de overwinning hoort een geldprijs van 2500 euro.

boreas_aegon_bestuursbokaal_2015.jpg 

In november van 2014 werden de plannen voor het komende bestuursjaar door de verenigingen gepitcht. Afgelopen woensdag werden de 14 deelnemende verenigingen beoordeeld op de uitvoering van deze plannen. ZSR Boreas had hierbij de meest gepassioneerde pitch en won hierdoor de felbegeerde geldprijs. Nathalie Meijer, voorzitter der ZSR, vertelt enthousiast. "De afgelopen jaren is Boreas volop bezig geweest met netwerken en lobbyen voor een eigen gebouw in de binnenstad van Zwolle. Dit jaar heeft het huidige bestuur besloten de schouders er nog steviger onder te zetten om de lang gedroomde plannen waarheid te maken. Hier zijn we enorm trots op. Het is fijn dat deze inspanningen gezien en gewaardeerd worden door de juryleden van de Aegon Bestuursbokaal."

De Zwolse vereniging heeft de afgelopen maanden flinke stappen gezet met betrekking tot het gebouw aan de Katerdijk. De start van de bouw wordt rond 1 juni verwacht. Eind 2015 moet het drijvende gebouw in gebruik genomen worden.

Over de Aegon Bestuursbokaal
De Aegon Bestuursbokaal wordt ieder jaar uitgereikt aan het bestuur van de best presterende studentenroeivereniging. Met deze prijs wil Aegon zowel optimale sportprestaties als goed bestuur stimuleren. Het gaat daarbij dus niet alleen om sport, maar ook om zaken als financieel beheer, strategie, communicatie, schadebeperking en de aanwas van nieuwe leden.

Artikel delen: