Zwolse Loveboat doet mee aan Gay Pride

Zwolle – Voor het eerst in de geschiedenis zal er een Zwolse boot meevaren in de optocht van de Amsterdamse Gay Pride. Het thema van dit jaar is, heel toepasselijk “share”. The Loveboat wil Zwolle als provincie hoofdstad van Overijssel, op de kaart gaan zetten als een stad waarin je kunt delen. Waar je bent zoals je bent, je bent zoals je bent, waar je kan zijn wie je bent.

theloveboat.jpg 

Middels deelname aan dit unieke evenement, wil de stichting i.s.m. de gemeente Zwolle en tal van andere organisaties de aandacht op een positieve manier richten op de integratie en acceptatie van homoseksualiteit. Een blauw witte boot met een gemêleerd gezelschap dat durft te delen en met een gekleurd gezelschap dat openstaat voor anderen maar ook zeker voor zichzelf. Inschrijven voor deelname aan boord van de LoveBoat kan via de site (www.theloveboatzwolle.nl), je dient aan een aantal voorwaarden voordoen.

Weten of je meevaart? Kom vrijdag 5 juni om 21.00 uur naar Bar Stout aan de Kamperstraat 5 in Zwolle. Hier wordt tijdens een ‘speciale’ LoveBoat Bingo na iedere ronde bekend gemaakt wie er zijn ingeloot om 1 augustus met ons mee te varen.

Amsterdam Gay Pride is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wil. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. In 2015 viert de Amsterdamse Gay Pride haar 20-jarige bestaan. Onder het motto: SHARE LOVE, LOVE DIFFERENCES roept de Amsterdamse Gay Pride iedereen op om zijn visie op het thema te delen.

Artikel delen:
Reacties 98
 1. Als ik de foto zo bekijk, dan krijg ik niet de indruk dat een dergelijke presentatie van je geaardheid op deze wijze echt bijdraagt aan een stukje acceptatie en integratie in de samenleving.
  Ik heb de laatste tijd al teveel volgepakte boten met mensen in écht schrijnende omstandigheden op TV gezien.


  ⚠️ Meld

 2. @Observer Don’t flatter yourself ik weet wel zeker dat ze niet op jou acceptatie zitten te wachten. Zo te horen ben je zelf nog niet helemaal geïntegreerd als je vluchtelingen met de gay pride vergelijkt. Wat heeft het een met het ander te maken?


  ⚠️ Meld

 3. Goh, dat ik dit nog een keer mag lezen, Dick die zeer veel waardering heeft voor een VVD-er. 😮 . Leuk initiatief trouwens. Zet Zwolle eens op een andere manier in the picture.


  ⚠️ Meld

 4. Dus ondertussen gaan ze met die herrieboten het leven zuur maken van de omwonenden in Amsterdam. Met dansmuziek vanaf een boot. Zwolle zet zich zo weer lekker op de kaart met die herrie, de omwonenden hebben daar toch helemaal niet om gevraagd!!
  Tegenwoordig is iedereen verslaafd aan herrie en blijheid!! En nou doet Zwolle ook al mee, met een foute boot met herrie!!


  ⚠️ Meld

 5. @dick, Als jij denk dat het een comedie is, dan heb ik er geen moeite mee. Als het een serieuze roep om acceptatie is denk ik dat mijn homokennissen (ja, die heb ik) zich hiermee in een verkeerd daglicht geplaatst voelen.


  ⚠️ Meld

 6. @Tss,

  Zo te horen ben je zelf nog niet helemaal geïntegreerd

  jij plakt wel heel snel en gemakkelijk etiketjes op mensen he?


  ⚠️ Meld

 7. Helemaal mee eens Gerard , Zwolle moet gewoon een net christelijk dorp worden , weg met al die herrie en onzedelijkheid , Morgen me zijn alle bidden in Park Wezenlanden !!


  ⚠️ Meld

 8. Zwolle wil zich op de kaart zetten door met een schuit vol homo’s mee te doen aan de Gaypride… Vraag: welke kaart??? Wat wil Zwolle duidelijk maken?
  Integratie en acceptatie, oke. Maar wordt die nu echt groter door mee te doen aan zo’n ranzige boottocht vol met ‘zie ons fijn homo zijn en dat is heel normaal’ typjes?


  ⚠️ Meld

 9. De neef van mijn overbuurman wou daaraan een x mee doen vorige jaar maar helaas voor hem….

  weegt 128 kg kon geen gepaste ondergoed daarvoor vinden, ja dan ben je natuurlijk totaal kansloos voor dat feestje…. Kreeg van iemand van organisatie te horen dat het beter was om eerst wat kilootjes kwijt te raken ….
  Maar blijft een aparte feestje:)


  ⚠️ Meld

 10. De acceptatie is nog ver weg bij sommige mensen blijkbaar. Alles wat maar een beetje afwijkt van het “normale” word als ranzig beschouwd. Goed dat dit in Nederland gewoon georganiseerd kan worden.


  ⚠️ Meld

 11. De acceptatie is nog ver weg bij sommige mensen blijkbaar. Alles wat maar een beetje afwijkt van de “normale” stilte wordt als herrie beschouwd. Jammer dat in Zwolle zoiets nooit georganiseerd zal kunnen worden.


  ⚠️ Meld

 12. Prachtig initiatief! Nu nog een grote zwart kap erover, en dan hebben ze eenmalig een Zwolse darkroom in Amsterdam….
  Kostwat; hebjewat.


  ⚠️ Meld

 13. @ Observer

  Als het een serieuze roep om acceptatie is denk ik dat mijn homokennissen (ja, die heb ik) zich hiermee in een verkeerd daglicht geplaatst voelen.

  Kan ik me wat bij voorstellen. Denk niet dat het bij mijn homokennissen zo is. Bij 1 zeker niet, misschien bij zijn vriend?


  ⚠️ Meld

 14. @Dick, wat je er ook van denkt, ik geloof niet dat je bijvoorbeeld meneer Poetin en sommige moslim groeperingen hiermee tot een milder standpunt ten opzichte van homo’s brengt. integendeel.


  ⚠️ Meld

 15. Ik heb niets tegen homo’s, heb zelf ook homo kennissen, maar ik wordt wel een beetje moe van de zoveelste gay parade omdat er vaak een dwingende boodschap onder zit: als je dit niet leuk vind ben je bekrompen.
  😮


  ⚠️ Meld

 16. Het houdt de mensen van de straat. O nee, juist niet.

  @Bernard,
  Het houdt mensen zeker op straat, want zo’n foto op je CV bij een sollicitatiegesprek zal je niet snel een leuke baan opleveren, denk ik:)


  ⚠️ Meld

 17. “Ik heb niets tegen homo’s ” wat een dooddoener zeg. De acceptatie is nog steeds ver te zoeken. Loop maar eens hand in hand als mannen of geef elkaar een zoen op straat. Moet je maar eens mee maken wat je dan naar je hoofd krijgt. Bekrompen als de pest in dit zogenaamde tolerante land. @ Geerink, dat zou wat zijn, een gay-pride door de Zwolse grachten. Goed idee, vrees dat dat nog wel jaren kan duren voordat men dit aandurft.


  ⚠️ Meld

 18. Door de Zwolse grachten benjie?? Dan zal ik de eerste zijn die daartegen actie zal gaan voeren. Ik heb niet om die herrie gevraagd toen ik hier kwam wonen!! Laten ze dat maar ergens anders doen maar niet die herrie in Zwolle waar ik last van heb!!


  ⚠️ Meld

 19. Loop maar eens hand in hand als mannen of geef elkaar een zoen op straat. Moet je maar eens mee maken wat je dan naar je hoofd krijgt. Bekrompen als de pest in dit zogenaamde tolerante land.

  Heeft niks met bekrompenheid te maken. Ik hou ook niet van dat kleffe gedoe. Of het nou mannen zijn, of vrouwen, of van beiderlij kunne, dat maakt geen verschil. Mekaar opvreten hoeft niet in het openbaar.


  ⚠️ Meld

 20. Liefde voor elkaar kan de maatschappij zoveel mooier maken vind ik, Bernard. Trots erop zijn en het openbaar laten zien kan aanstekelijk en euforisch werken.
  Waarom zouden we in het openbaar niet twee gelukkige mensen mogen zien die zich fijn voelen, trots zijn en laten zien dat ze van elkaar houden en liefde voelen?
  Ik heb het niet over seksuele handelingen waarvan de wet ze als “onzedelijk” betitelt, maar liefde voor elkaar tonen in het openbaar? Dat zouden meer mensen mogen doen van me. In alle culturen. 🙂


  ⚠️ Meld

 21. Ik vind het ook niet prettig als ik bv in de rij voor de kassa sta en een stelletje (m/v) voor mij zit met elkaar te zoenen. Ik zie graag gelukkige mensen, maar doe dit lekker thuis.


  ⚠️ Meld

 22. Hangt er vanaf hoe liefde geuit wordt. Zo heb je homo’s en flikkers. Die laatste categorie vindt het heel erg leuk om te provoceren (zie ons eens openlijk gay zijn). Dat vind ik persoonlijk smerig om te zien. Homo’s tonen ook genegenheid, maar op een meer beschaafde manier. Overigens, laatst op de Diezer stond ook een heterostel te kopkluiven. Van die viezige, dikke proleten, nou daar wordt je ook niet vrolijk van. Dus pas de uiting van je liefde aan aan de omgeving waarin je bent, niet zo moeilijk.


  ⚠️ Meld

 23. Succes G.Geerink, waarom heb je dan voor de stad Zwolle gekozen als woonplaats? Voor de rust niet in ieder geval. Bij een stad hoort reuring, en levendigheid. Altijd wat te doen. Hoort bij een stad vind ik. Daar kies je dan zelf voor. Weg met die dorpse mentaliteit.


  ⚠️ Meld

 24. @benjie ik heb voor Zwolle gekozen vanwege de kortere afstand tot de binnenstad (in een dorp sloten vroeger de winkels veel eerder), betere gelegenheden om elkaar te ontmoeten in de kroeg (Tagrijn en vroegere Blues Café), de kortere afstand tot de evenementen die worden georganiseerd (waaronder Bevrijdingsfestival, de dancefeestjes op de Wijthmenerplas en Wezenlandenpark), de sterkere economie vergeleken met een dorp, de betere verbinding met het openbaar vervoer en vanwege het gevoel dat er meer festiviteiten te beleven zijn (en mensen blijer zijn) dan in een dorp. Dat heeft mij uiteindelijk doen verhuizen van een dorp naar de stad.


  ⚠️ Meld

 25. Nee niet altijd Bernard, misschien wel vaak, maar niet altijd.
  Dus: Ik heb niets tegen Japser maar hij heeft met zijn stelling ongelijk. 😉


  ⚠️ Meld

 26. @Japser 15.25
  Begrijp ik nou goed dat je denkt dat ik iets tegen homo’s heb? Dat vind ik wel heel apart, en natuurlijk volkomen voor je eigen rekening. :'(


  ⚠️ Meld

 27. Ik vind “ik heb niets tegen …” eigenlijk een heel slechte openingszin. Je hoort de “maar” aankomen, waarmee het tegendeel wordt gesuggereerd. En dat lees ik dan ook. Mensen hebben geen moeite met homoseksualiteit zolang homoseksuelen zich maar “gewoon” gedragen. de homo’s die hun leven lang keurig bij dezelfde partner blijven (of hooguit eenmaal wisselen), die in hun kleding, stem en gedrag niet te onderscheiden zijn van de meerderheid, worden geaccepteerd.
  Mij persoonlijk maakt het geen moer uit hoe anderen eruit zien of zich gedragen (uiteraard geen geweld of intimidatie). Sterker nog, ik vind het wel wat hebben, die diversiteit, vrolijkheid en kleur in de stad.
  Ik hou ook niet van klef gedoe, maar hand in hand lopen en een zoen geven noem ik niet klef.


  ⚠️ Meld

 28. Los wat men vind van een Zwolse boot in Amsterdam.
  Acceptatie is nog steeds een punt ja! Waarom kan ik niet gewoon met mijn vriend hand in hand lopen over straat zonder aangekeken te worden alsof we van een andere planeet komen of dat er dingen geroepen worden die ik hier niet zal vermelden. Waarom worden onze ramen ondergespuugd door mensen? Ga gewoon zelfs een naar Amsterdam met de gay pride om te zien wat het daadwerkelijk is. IK (als homo) vond de gay pride verschrikkelijk, totdat ik er zelf was. De media vind het geweldig foto’s en reportages te maken van juist het extreme, maar de rest word niet in beeld gebracht. 1 augustus ben ik er weer bij want op die dag (raar maar waar) kan ik zijn wie ik ben en kan ik
  Doen wat ik wil. In normale kleren hand in hand en genieten van mijn vriend zonder dat ik van een andere planteer kom. Dan kam acceptatie wel. Daar ben ik blij om. Discussie vind ik prima maar ga dat eens doen op 1 augustus in Amsterdam. Ik denk dat sommige mensen die hier een reactie hebben geplaatst wel anders zullen praten.


  ⚠️ Meld

 29. Alsof je een mening moet hebben over iemands seksuele geaardheid bij de aankondiging dat in Amsterdam ook een Zwolse boot meedoet.

  Amsterdam Gay Pride is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wil. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder, waar ook ter wereld./quote]

 30. @Dame 18:21
  Ik weet niet wie je nu aanspreekt, maar ik ben het niet helemaal met je eens: als ik zeg dat ik niets tegen homo’s heb dan bedoel ik dat ook letterlijk zo. Het lijkt meer alsof iemand zich moet verdedigen als hij iets tegen bepaalde dingen van de gay parade heeft, en dat is volgens mij dan ook de reden dat hij/zij begint met de zin: ik heb niets tegen homo’s.
  Voor jouw informatie, ik ken redelijk wat mensen die homo zijn, ik ben toen ik jonger was ook meegeweest met een homo vriend naar een homo club en naar clubs voor holesbi.
  Nog even en ik moet me verdedigen waarom ik geen homo ben. 😮


  ⚠️ Meld

 31. ps. Het lijkt wel alsof je geen kritiek mag hebben op de gay parade, en ook dat is m.i. intollerant maar dan van blijkbaar sommige gay parade liefhebbers/deelnemers.
  Ik zeg: leven en laten leven, en dit geldt voor iedereen.


  ⚠️ Meld

 32. Homo’s hebben recht op acceptatie, prima. Maar mensen die een hekel aan homo’s hebben ook recht op acceptatie. En op dat laatste lijkt merkwaardig genoeg een groter taboe te rusten dan op het eerste.


  ⚠️ Meld

 33. Nou dat ben ik niet met je eens Ed want waarom zou je per definitie een hekel hebben aan alle homo’s.
  Ik denk (weet) dat iedere homo verschillend is, en ook in de homo groep heb je sympathieke en minder sympathieke mensen. Geldt m.i. voor iedere groep mensen.


  ⚠️ Meld

 34. Net zoals je een hekel kunt hebben aan alle pedofielen. Aversie tegen de geaardheid en het bijbehorende gedrag. Want ondanks de verschillen zijn bar veel overeenkomsten. Net als bij moslims.


  ⚠️ Meld

 35. @Ed
  ALLE mensen hebben recht op acceptatie.
  ALLE mensen mogen een hekel hebben aan alles en iedereen.
  Iedereen mag een mening hebben over discriminatie.
  Discriminatie is verwerpelijk (mijn mening) en bij wet verboden.
  Volgens mij zijn dat zo’n beetje de lijntjes waar we binnen willen blijven, niet waar?  ⚠️ Meld

 36. Wat een zielige opmerkingen weer hier zeg… en ook gelijk de term “herrie” er weer bij halen. Sorry hoor, maar de boot zal 1 van de 80 zijn, 80 ja… die allemaal hun dancemuziek zullen hebben via een geluidsinstallatie op de boot. 1 boot meer of minder zal echt geen verschil maken. Onzin opmerking dus!! Enne, als je de gaypride niks vind, ga dan niet naar Amsterdam en blijf lekker thuis terwijl anderen zich wel vermaken. Wij gaan een heel weekend, en als wij handje-in-handje willen lopen en lekker willen zoenen, doen we dat. Kun je er niet tegen, kijk lekker weg! Bekrompen geesten hier zeg.. bah! Oja, we hebben al een keer een Roze Zaterdag gehad in Zwolle met optocht. Heb de foto’s er nog van. Niet op water maar in de straten, zoals elders in de wereld ook gayprides plaats vinden. Het kan dus wél in Zwolle! Alleen zijn er jammer genoeg zoveel azijnpissers tegenwoordig, kotsneigingen krijg ik ervan! Tolerantie is ver te zoeken hier!!


  ⚠️ Meld

 37. Dus alle pedofielen en terroristen hebben volgens jou recht op acceptatie?Wie bepaalt wat discriminatie is? En wie is “we”?


  ⚠️ Meld

 38. Wie heeft het hier over pedofielen en terroristen? Fijne vergelijking! Illustreert jouw associatiepatroon in deze discussie.

  Maar goed, in mijn wereld wordt iedereen geaccepteerd zoals hij of zij IS.
  Tevens is iedereen verantwoordelijk voor wat hij of zij DOET. Bijna alles kan in mijn wereld, een paar dingen niet.


  ⚠️ Meld

 39. Idd Agusi , domme opmerking van Ed, hou er niet van als mensen voor mij praten en woorden in de mond leggen… Slaat nergens op die vergelijking.


  ⚠️ Meld

 40. “Homo’s hebben recht op acceptatie, prima. Maar mensen die een hekel aan homo’s hebben ook recht op acceptatie. En op dat laatste lijkt merkwaardig genoeg een groter taboe te rusten dan op het eerste.”

  Nou ED, aangezien jij ook voor mij praat : Homohaters moeten geaccepteerd worden dus volgens jou?  ⚠️ Meld

 41. Agusi: jij stelt dat ALLE mensen recht hebben op acceptatie. Ik ken groepen die dat m.i. niet verdienen.
  @Freddie: ik leg jou niets in de mond. Dat laat ik wel aan anderen over:-)


  ⚠️ Meld

 42. Ed, misschien moet jij niet zomaar zaken concluderen, je impliceert dat ik homo ben met “ik leg jou niets in de mond. Dat laat ik wel aan anderen over”.

  Ik weet niet waar je dat vandaan haalt want nergens zeg ik iets over mijn geaardheid.

  Assumption is the mother of all fuckups….


  ⚠️ Meld

 43. Op deze manier wordt het een beetje een semantische discussie.
  Maar inderdaad, ALLE mensen hebben recht op acceptatie. Om wie ze zijn. Sommige dingen die sommige mensen DOEN, zijn in gevallen niet acceptabel.

  Het maakt namelijk niet uit of je zegt dat je een geaardheid of hoedanigheid accepteert of niet. Het is nu eenmaal zo. Fact of life.
  Hoe je daar voor jezelf of als maatschappij verder mee omgaat, is een tweede. Dat bedoelde ik met eerder met ‘binnen de lijntjes’.


  ⚠️ Meld

 44. Wat ik altijd wou weten over die gasten…
  Als ze elkaar aan het verwennen zijn wie is er dan mannetje en wie is er vrouwtje??
  Dat vind ik zo moeilijk om bij die gasten te zien…;)


  ⚠️ Meld

 45. Als jullie een heel weekend gaan en zelfs nog foto’s hebben van eerdere gayfestijnen wek je op z’n minst de indruk dat je er 1 bent. Of misschien ben je er nog niet helemaal uit qua geaardheid, dat zou ook kunnen. En dan is er nog de optie dat je gewoon hetero bent (of doet alsof en wacht op het juiste moment voor je coming out). Maar eerlijk gezegd vind ik jouw geaardheid niet zo boeiend. De discussie over acceptatie en hoe je dat bevordert, afdwingt, of juist vermindert is interessanter.


  ⚠️ Meld

 46. Ed, hou je dan bij die discussie bij je eigen mening en ga niet impliceren wat een ander voor mening heeft, die geven zij, en ik zelf wel…
  En als je mijn geaardheid niet boeit, maak dan niet zo’n opmerking.


  ⚠️ Meld

 47. @veldwachter Niemand vraagt van je om de gayparade leuk te vinden noch om er naartoe te gaan. Maar waarom vind je het nodig er kritiek op te hebben? Er gebeuren zoveel dingen de hele dag overal die ik niet leuk vind, maar dat hoeft toch geen aanleiding te zijn het te bekritiseren?
  Op zich spreken overgeseksualiseerde uitingen in het openbaar mij ook niet aan, niet op de gayparade en niet op WLZ bij topics over boerinnenkalenders of Anita die een man zoekt. 🙂 Maar dat er subculturen zijn in ons land met andere gedragingen en uiterlijkheden vind ik eigenlijk wel leuk. Een paar jaar geleden was er een homoparade oid in Zwolle. De sfeer in de stad sprak met enorm aan. Vrolijk, ontspannen en kleurrijk.


  ⚠️ Meld

 48. subculturen… ai ai ai.

  @Dame hoe zou je het vinden als iemand ‘vrouwen’ als subcultuur zou bestempelen? Met gedragingen en uiterlijkheden e.d. …

  mijn punt is: geaardheid is geen keus, maar deel van wie je bent.


  ⚠️ Meld

 49. Freddie, vind je het oké dat ik me niet tot je niveau verlaag en graag weer naar de inhoud van de discussie terugkeer?

  Dus even terug: Nou ED, aangezien jij ook voor mij praat : Homohaters moeten geaccepteerd worden dus volgens jou?

  Ja, als voorstanders geaccepteerd moeten worden, geldt hetzelfde voor tegenstanders/haters. Selectieve acceptatie is hypocriet.


  ⚠️ Meld

 50. Agusi, je begrijpt me verkeerd. Met subcultuur denk ik ook aan bijvoorbeeld (wel ouderwets misschien) punkers, Staphorsters en noem maar op. Een kleine groep binnen een grotere groep met andere normen en waarden en gedragingen. persoonlijk hou ik (meestal) wel van mensen/groepen die ‘anders’ zijn dat de modale Nederlander.


  ⚠️ Meld

 51. Ed, om in jouw stijl van discussie te blijven: dus homohaters moeten geaccepteerd worden? Dus je accepteerd ook wat ze doen op straat met homo’s begrijp ik?


  ⚠️ Meld

 52. @Dame
  Zou het niet mooi zijn als mensen gewaardeerd worden op hun bijdrage aan de verscheidenheid in plaats van de mate waarop ze afwijken van de zogenaamde norm?

  Nu hou ik erover op.


  ⚠️ Meld

 53. Freddie, je haalt zaken door elkaar. Geweld tegen homo’s keur ik af. Overtuigingen tegen homo’s vind ik prima. Ideeën en gedachten zijn iets anders dan daden. Om even in hetzelfde thema te blijven: ik keur pedofilie af. Maar ik ga op straat geen willekeurige pedo rammen. Dus leg mij ff geen dingen in de mond die ik niet beweer.


  ⚠️ Meld

 54. Agusi Dat is toch precies wat ik zeg of probeer te zeggen? Alleen maar mainstream is saai, wat mij betreft. En mss heb ik het misverstand dat ik met subcultuur doel op álle homoseksuelen niet uit de weg geruimd. Bij deze dan. Ik doelde op de groep uitbundige homo’s voor welke promiscuïteit een manier van leven is. De zogenaamde homo-acceptatie in Nederland strekt vaak alleen tot de groep die leven volgens de burgerlijke normen. De acceptatie is dus vrij dun in mijn ogen.


  ⚠️ Meld

 55. Zwolle op de kaart zetten? Wat een krampachtige bullshit term!
  Heeft Zwolle dit nodig? Jammer hoor Ik dacht dat wij onze eigen identiteit wel hadden. Ik heb niets tegen homofilie maar dit slaat gewoon nergens op. Ooit een hetero-pride gezien?


  ⚠️ Meld

 56. Ja, elk jaar in Amsterdam toch? Of dacht je dat dat homo’s waren…?
  Er vaart dit jaar trouwens wel een duikboot mee voor homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen.


  ⚠️ Meld

 57. Door deze “discussie” voel ik me niet uitgenodigd om mee te doen aan bijvoorbeeld de parade.
  Hopelijk is dit gekakel niet gebruikelijk


  ⚠️ Meld

 58. @Maud
  Als jij aan de gayparade mee wilt doen moet je dat doen, ik zou het niet af laten hangen van de mening van anderen.

  @Dame 21:22
  Waarom zou ik of iemand anders geen kritiek op de gayparade mogen hebben Dame? Bovendien was mijn “kritiek” nogal mild, ik zei iets in de trand van dat ik een beetje moe werd van de zoveelste gayparade. En ook dat ik het geval heb dat je er (ook volgens jou blijkbaar?) geen kritiek op mag hebben (en dat triggert bij mij juist iets dat ik er wél kritiek op wil mogen hebben).
  ps. Ik loop al wat langer mee en vind het uiteindelijk allemaal best, nogmaals: leven en laten leven.


  ⚠️ Meld

 59. Veldwachter, volgens mij zijn wij het niet heel erg oneens. Van mij mag je best kritiek hebben. Op zich een loze uitspraak van mij, want iedereen mag natuurlijk overal kritiek op hebben. Mijn bottom line van reageren was dat de homo-acceptatie (alleen het woord al), heel dun is. Het verbaasde me de afgelopen jaren al dat er opeens een beweging leek te zijn die homo-acceptatie als onderdeel van het Nederlandschap zag en die dit als argument gebruikte tegen andere culturen (m.n. moslimcultuur) waar dit (nog) niet het geval is. Dat laatste is ongetwijfeld waar, maar het eerste betwijfelde ik sterk. Een aantal reacties hier, ook van homo’s die aangeven wat hen overkomt wanneer ze gewoon hand in hand op straat lopen, bevestigt mij daarin.
  Mijn stelling is dat alleen die homostellen geaccepteerd worden die zich nauwelijks in onderscheiden van heterostellen. Ik vind dat schijnacceptatie.
  Ook ik propageer ‘ leven en laten leven’ en zie als ondereel van die levenshouding dat ik me volstrekt niet geroepen om kritiek uit te oefenen op allerlei zaken die ik niet leuk vind, maar die mij ook niet schaden.


  ⚠️ Meld

 60. Seksualiteit en geloof. Het is net als een penis, fijn om te hebben. De één houdt hem in de broek en de ander loopt er mee naar iedereen te zwaaien.

  Dus hou hem bij je, ik hoef en wil er niet tegen aan kijken.

  Bedankt.


  ⚠️ Meld

 61. @Dame 10:09
  Ok bedankt voor je reactie, ik vind het fijn dat ik een beetje kritiek mag hebben. 🙂

  Ja en over de mate van homoacceptatie in Nederland: ik heb zelf het idee dat de acceptatie toeneemt. Ik kom wel eens in een Kerk en daar is m.i. wel een toename van de acceptatie. Vaak is het ook: onbekend maakt onbemind. (of de gayparade nog steeds een goed middel is verschillen we denk ik van mening, het is ook provoceren, en als je provoceert moet je ook zo flink zijn om kritiek te verwachten).
  Als ik heel eerlijk ben denk ik dat de islam in Nederland niet positief is in het bevorderen van acceptatie, maar daarover misschien een andere keer meer.
  Een prettige dag verder, het is nu nog rustig, ik ga misschien even de stad uit, ik zie het wel…


  ⚠️ Meld

 62. En wie kiest het merendeel van Europa als winnaar van het songfestival vorig jaar? Gaat steeds beter met de acceptatie alleen nog wat die-hard religieuze debielen kunnen er maar niet aan wennen. Over 50 jaar zijn die uitgestorven en dan doet niemand meer moeilijk. Ik ga zelf ook niet naar de Gay Pride maar laat ieder zijn ding doen, ik kom ook niet in de kerk. Ga ik toch ook niet roepen dat ze die allemaal moeten sluiten?
  Ga lekker een mooi feestje vieren 1 augustus en laat de rest maar kletsen.


  ⚠️ Meld

 63. Jemig Mike, wat een megadomme redenatie: Conchita wint het songfestival en dus gaat het goed met de homoacceptatie. Slaat nergens op. Nog iets doms: die diehard religieuze debielen waar jij het over hebt zijn helaas echt niet uitgestorven over 50 jaar. Moslims krijgen namelijk enorm veel kinderen, dus over 50 jaar heb je er nog meer dan nu.


  ⚠️ Meld

 64. Eens met Ed. Homo-acceptatie in de voormalige Oostbloklanden is er inderdaad niet. Die enkele gay-pride die daar gehouden wordt kan alleen gehouden worden met bescherming van een enorme politiemacht en blijft ondanks dat een angstige onderneming.
  Niet eens met Ed wat betreft zijn vooruitzicht wat betreft Moslims over 50 jaar. Dat is dus weer twee generaties verder. Ik denk dat er dan nog maar weinig mensen geloven. En in ieder geval al zo verwesterd dat er geen verschil is met jou kleinkinderen. Of onze samenleving dan de homo’s volledig geaccepteerd heeft is nog maar de vraag.  ⚠️ Meld

 65. Bernard: islamitisch geweld, fanatisme en invloed neemt alleen maar toe ipv af, zowel qua intensiteit als numeriek. Je kunt op je klompen aanvoelen wat het effect is op de rol van vrouwen, homo’s en niet-moslims in ons land.


  ⚠️ Meld

 66. Islamitisch geweld? Je bedoelt IS? Die moest toch door ons gesteund worden om Assad te verdrijven? Doen we dat, is het weer niet goed!


  ⚠️ Meld

 67. Deelnemers krijgen allemaal een opblaasbare banaan en een roze onderbroek mee.. Als herinnering aan een mooie dagje/feestje…

  Jaren geleden gebeurde dat wel in Amsterdam… Zouden ze dat weer doen dit jaar…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.