De Vlieger succesvol bij schoolvoetbaltoernooi

Zwolle – KBS De Vlieger 2/4 is bezig met een huzarenstukje. De jongens van groep 8 van Vlieger 2 zijn inmiddels aanbeland bij de districtsfinale van het schoolvoetbaltoernooi 2015.

Na een zinderde wijkvoorronde in bij WVF (voor de wijken Stadshagen en Westenholte), bleken de jongens (veel) te sterk voor de overige scholen in deze wijken. Het enige team dat in de buurt komt van de kwaliteiten van De Vlieger was team 1 van De Zevensprong. Vorig jaar won De Vlieger, tegen de verhouding in, met penalty’s van ditzelfde team. Dit jaar werd snel duidelijk dat de jongens grote stappen hadden gemaakt en had de Zevensprong niets in te brengen in de halve finale. Uiteindelijk stapten de helden als glorieuze winnaars van het veld en wachtte het IJsseldeltastadion voor de Zwolle stadsfinale.

Op 22 april stonden de jongens te trappelen van ongeduld om zich het veld van PEC Zwolle toe te eigenen. Nadat ze vorig jaar in de finale net aan het kortste eind trokken, was dit jaar al snel duidelijk dat de tegenstanden wel heel goed moest zijn om het team van De Vlieger af te stoppen. Ook dit toernooi werd met 2 vingers in de neus gewonnen. Op dit moment had het team al 10 wedstrijden gevoetbald en nog geen tegendoelpunt hoeven incasseren.

Door de winst in het stadion (en dus Zwols schoolvoetbalkampioen) mocht het team zich klaarmaken voor de regiofinales. Deze stonden gepland voor woensdag 13 mei bij VV Nunspeet. Of de Zwolse teams zijn heel goed, of het team van De Vlieger blijft zich ontwikkelen, maar dit toernooi werd zonder enige tegenstand gewonnen (5 wedstrijden, allen gewonnen, 13 voor en 0 tegen). In de finale werd simpel gewonnen van de Jan Jasperschool uit Hattem. Weer een beker en weer door naar de volgende ronde. Ook de nummer 2 van dit toernooi was automatisch geplaatst voor de volgende ronde.

De halve finale van het district Oost van de KNVB stond te wachten. Op de velden van Mariënberg mocht het team proberen om nog verder te komen. Woensdag 27 mei stond rood omcirkeld in de agenda. Opdracht: de finale halen en zodoende automatische plaatsing voor de districtsfinale.

De Vlieger zat in een poule met een school uit Raalte, Ruurlo en Saasveld. Zonder veel weerstand (alle drie gewonnen en uiteraard weer geen goals tegen) werd het team eerste in de poule. De halve finale was de belangrijkste wedstrijd. Werd deze gewonnen, dan was het doel bereikt, zo niet, dan was het avontuur over. In de halve finale kwam het team oude bekenden tegen. De Jan Jasperschool uit Hattem. Deze jongens kwamen al met gebogen hoofd het veld op. Je hoorde alleen maar klaagzangen ("nou moeten we weer tegen dat goede team" en "daar kunnen we nooit van winnen"). Nou, ze hadden gelijk. De eindstand 2-0 in het voordeel van de kanjers uit Stadshagen. Doel bereikt, dus iedereen blij, maar…., nu we er toch zijn, laten we dan de beker voor de eerste prijs ook maar ophalen!! Dit liep even anders. Na 19 wedstrijden op rij zonder tegendoelpunt, viel op slag van rust dan toch het enige tegendoelpunt van de missie. Dit bleek ook het winnende doelpunt. In een keiharde wedstrijd van de kant van de tegenstander (De Zevenster uit Denekamp), werd De Vlieger aan de kant gezet. Na de wedstrijd werd de tegenstander even fijntjes verteld dat de "Wraak van Barneveld" niet lang op zich zal laten wachten!!

6 Juni zal De Vlieger haar kunsten laten zien in het volgende toernooi. De districtfinale van regio Oost van de KNVB. Hier zullen 4 teams vechten voor één plaats in de landelijke finale in Zeist.

Artikel delen:

Reageer