Rappers Typhoon en Rico in Strobalentheater

Zwolle – Het festival Zwolle Unlimited, met vele kunst- en cultuurvoorstellingen, biedt toprappers een podium om een iets minder bekende kunstdiscipline onder de aandacht te brengen: Spoken Word. De rappers Typhoon en Rico staan zondag 7 juni met een Spoken Word performance in het Bwefar Strobalentheater op het Broerenkerkplein. Het is een mix van rappen en verhalenvertellen, zonder de beat. “Je maakt het ritme door de manier waarop je vertelt”, aldus Rico.

 

typhoon_en_rico.jpg 

 

Spoken Word is de voordracht van gesproken woord. Dit kan overigens van alles zijn: behalve rapteksten ook poëzie, proza en kort verhaal en songteksten. Rico: “Bij Spoken Word hangt er een hele andere vibe om een optreden. Dit is voordragen, ritmisch praten zonder beat, het liefst zelfs zonder microfoon. Bij Spoken Word ben je echt met de mensen in contact”.

Andere Spoken Word-Artiesten die het weekend van 5, 6 en 7 juni op Zwolle Unlimited komen zijn: Babs Gons, Blaxtar, Freez en Guus van der Steen (Kern Koppen).

 

 

Storytelling 
Zoals rappers op hun eigen wijze verhalen vertellen, doen ook storytellers dat. Op 5 6, en 7 juni is er een keur aan verhalenvertellers te horen.  Van jonge verteltalenten, Nederlandse toppers en internationaal gerenommeerde vertellers nemen het publiek mee op reis door hun verhalen. De Brits-Jamaicaanse Jan Blake vertelt een oeroud Malinees heldenepos en wordt daarbij begeleid door de Sereba Brothers uit Noorwegen/Ivoorkust. Daniel Morden en The Devil’s Violin uit Wales komen met de muzikale vertelshow The Forbidden Door, een vertelling over liefde, verlies en gevaar. Ben Haggarty en Sherry Robinson uit Engeland komen met wilde, onrustwekkende volwassenensprookjes van een uur lang. Alle internationale vertellers vertellen in het Engels. 

 

Programma
Het volledige festivalprogramma staat op de website van Zwolle Unlimited en op de Facebookpagina. Er is een papieren programmaboekje verkrijgbaar in een handzaam formaat; handig om mee te nemen tijdens het festival. Het boekje is tijdens het festival te koop voor 1 festivalmunt. Voor wie al eerder het programmaboekje wil gebruiken voor het maken van een keuze uit alle voorstellingen en activiteiten: het boekje is van donderdag 4 juni tot en met vrijdag 5 juni te koop voor de speciale prijs van 1 euro. Verkooppunten zijn de Zwolle Unlimited infokiosk op de Grote Markt,  Zwolle Info & Gifts op het Grote Kerkplein, boekhandel Westerhof, Waanders In de Broeren en het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt. Het boekje is bovendien gratis als download te vinden op de website en de facebookpagina: www.zwolleunlimited.nl www.facebook.com/ZwolleUnlimited

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Rappers Typhoon en Rico in Strobalentheater”

  1. Ja hij heeft dat weleens gezegd, iets met slavernij ofzo, wat mij betreft kan iedereen z’n mening hebben zolang het maar niet fanatiek wordt, de huidige generatie nederlander ziet over het algemeen piet als piet en niets meer en niets minder, en trouwens dit staat los van typhoon de rapper en daar gaat dit stuk over 😉

  2. Och, ik vind z’n kerk een stukje enger dan z’n anti-piet zijn. En toch kan ik van z’n muziek genieten. Met volle teugen!

Reacties zijn gesloten.