Cool Genius presenteert debuutalbum in Hedon

Het eigenzinnige en sprankelende trio Cool Genius is klaar om Nederland te veroveren. Het debuutalbum is klaar en wordt vrijdag 19 oktober met een energierijk optreden gepresenteerd in Hedon. Niemand minder dan het Haagse Hallo Venray staat in het voorprogramma. Kort geleden heeft Cool Genius een platencontract getekend bij het nieuwe (eveneens Zwolse) label Goomah Music. Ze staan bekend om hun energieke live-shows en hebben hierdoor al  tal van optredens gedaan, met als hoogtepunt het bevrijdingsfestival 2007. Vrijdag 19 oktober komt debuutalbum: “Maybe You Should Do That Too” uit en zal als eerste tijdens de releaseparty te verkrijgen zijn.

De band bestaat uit 2 leadvocals, een gitarist, drummer en bassist. Ze vertegenwoordigen een heerlijke mix van stijlen zoals Jazz, Funk, Rock, Pop en Country. De stuwende bas, de sterke harmonieuze vocals en de dansbare grooves nemen je mee van een dromerige sfeer naar up-tempo sounds. Door hun bezieling, originaliteit en passie weten ze iedere keer weer het publiek te overtuigen. Maar niet alleen het publiek is laaiend enthousiast ook in de media zijn deze mannen uit Zwolle niet onopgemerkt gebleven. Muziekblad Fret had bijna speciaal voor Cool Genius de demo van het jaar rubriek in het leven roepen en bij 3FM werden de Zwollenaren uitgeroepen tot “talent van de week” waarna ze geselecteerd werden voor “3FM Serious Talent”.

 

Debuutalbum “Maybe You Should Do That Too” werd afgemixt en geproduceerd door Guido Aalbers. Het album bestaat uit 16 tracks die sterk uiteen lopen van Rock tot Poppy, Jazz tot Funky en van Bossa Nova tot Country. Dit in combinatie met met (meerstemmige) zang en verrassende lyrics.  

Het voorprogramma wordt ingevuld door de Haagse band Hallo Venray. Hun stijl is te omschrijven als Amerikaanse gitaarrock doorspekt met droge, Nederlandse humor. In 2005 brachten ze het album: ‘Vegetables and Fruit’ uit, welke zeer goede recensies in de media kreeg. Hun nieuwe dubbelalbum: ‘Leather On My Soul’ zou ook worden gepresenteerd vanavond echter is deze release op het laatste moment uitgesteld. Live zullen ze ongetwijfeld wel nieuw werk ten gehore brengen.

Cool Genius / Hallo Venray

Wanneer: vrijdag 19 oktober

Open: 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur

Entree: € 9,00 (exc. €1,- Servicekosten)

 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Plato & VVV in Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Nix ten nadele van, en met alle repect van het universum voor Guido Aalbers, maar wij hebben zelf het album geproduceerd.
  Guido heeft de ondankbare en bijna onuitvoerbare taak gehad alle thuis opgenomen sporen te mixen.
  Ook heeft als engineer zang, gitaar, drums en bastracks opgenomen.
  Als er een Grammy award in Nederland in Nederland zou zijn voor album-mix verdient Guido hem voor onze plaat.
  Grtz, CG.


  Maak melding

Reageer