Anjeractieweek voor cultuur ook in Zwolle

Zwolle – De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de week van 31 mei t/m 6 juni gaan duizenden collectanten op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds ieder jaar meer dan 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival in uw dorp, stad of regio. 
De collecte sluit mooi aan op de "Week van de Amateurkunst" (WAK) in Zwolle.

Op zondagmiddag 31 mei zal ‘de Bazuin’ een optreden verzorgen tijdens Parkpret in Park Eekhout. Van 15.15-16.00 uur brengen zij daar een licht en gevarieerd programma van licht klassiek tot filmmuziek. Laat u meenemen in de warme klanken van een harmonieorkest, geschikt voor jong en oud. Woensdagavond 3 juni zullen de leden van Christelijk Harmonieorkest ‘de Bazuin’ collecteren in de wijk Stadhagen.

De opbrengst van de collecte komt voor een derde deel ten goede aan ‘de Bazuin’. De vereniging zal deze opbrengst gebruiken voor de aanschaf van nieuwe muziek, instrumenten en lessen voor jeugdleden.Daar de gemeente Zwolle geen collectebussen uitgeeft, zullen de leden met een intekenlijst lopen waarop u het bedrag dat u hen geeft kunt invullen.

Artikel delen: