Medailleregen voor Tabonon Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 30 mei 2015 was het een drukke dag voor vechtsportschool Tabonon uit Zwolle. Overdag deden maar liefst acht leden mee aan de tweede wedstrijddag van het NK grappling in Wijk bij Duurstede. Aan het einde van de middag mocht er een selectie afreizen naar Amstelveen, waar Bas Bijlstra een MMA partij vocht in de RINGS Amateur League. 

bas_nieuwegein.jpg 

Het NK grappling bestaat uit drie wedstrijddagen, degene met de beste resultaten over alle drie de dagen wordt Nederlands Kampioen. Er wordt gevochten in verschillende gewichtsklassen voor zowel beginners als gevorderden. Gezien het feit dat iedere toernooidag zo’n 240 deelnemers heeft, kun je stellen dat grappling een erg populaire tak van sport is. Grappling wordt gezien als het technische aspect binnen de gemengde vechtsport. Deelnemers hebben veelal een verschillende achtergrond zoals judo, worstelen, Braziliaanse jiu jitsu of MMA. Het gevecht begint staand. Er mag gebruik gemaakt wordt van verschillende gooi en worp technieken om je tegenstander naar de grond te krijgen. Het doel is om je tegenstander te laten afkloppen via een overstrekking of een verwurging. Er wordt dus niet geschopt of geslagen.

Voor Tabonon was deze tweede wedstrijddag een succes, want er werden maar liefst 4 medailles behaald. Met een eerste, een tweede en twee derde plekken mogen de vechters en trainers trots zijn. Ook de overige vier deelnemers hebben het enorm goed gedaan. Want twee van hen deden voor de eerste keer mee aan het toernooi en de andere twee kwamen voor het eerst uit in de gevorderden klasse. 

RINGS amateur league
Het RINGS amateur league is een nieuw initiatief. Het bestaat uit een kwalificatiewedstrijd waar je je bij winst kwalificeert voor het finale evenement ‘The final 4’. Aan de MMA klasse mochten mannen meedoen die maximaal vijf partijen hebben gevochten en die in de gewichtsklasse -80 kilo vallen. Voor Tabonon deed Bas Bijlstra mee. Bas heeft een geweldige partij neergezet. In de eerste ronde leek Bas de sterkste te zijn toen zijn tegenstander na een slagenwisseling door zijn benen ging. Ook in de tweede ronde leek dit te gaan gebeuren, maar de tegenstander herstelde zich snel en opende de aanval op Bas. De scheidrechter greep hierbij in en dit betekende dat Bas de partij heeft verloren. Jammer, maar er is ongelofelijk goed gevochten met veel initiatief van beiden zijden. “Dit is hoe een MMA partij eruit hoort te zien”, aldus trainer Dennis Vlaskamp. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer