Weeshuisprijs voor zeeverkenners

Zwolle – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 30 mei is de Weeshuisprijs 2014 uitgereikt aan Christofoor Zeeverkenners. De prijs bedraagt € 2.500 en is overhandigd in de vorm van een cheque. Christofoor heeft aangegeven het bedrag te willen bestemmen binnen hun snelgroeiende jongste speltak ‘de Dolfijnen’ voor de reparatie van hun motorbootje en de reparatie en eventueel vervanging van een aantal Optimistjes.

weeshuisprijs.jpg 

Stichting Het Hervormd Weeshuis reikt eens in de twee jaar de Weeshuisprijs uit aan een innovatief project of een stichting dan wel vereniging die zich heeft bewezen. Uit de 126 aanvragen die in 2013/2014 zijn gehonoreerd heeft het bestuur van het Weeshuis er 11 genomineerd. Met een score van ruim 31% is de prijs toegekend aan Christofoor Zeeverkenners.
Als argumenten hiervoor werden aangedragen: dat de vrijwilligers zich iedere week weer inzetten en zorgen voor creatieve en educatieve programma’s voor de kinderen, derhalve goed jeugdwerk; houden eigen acties en vragen bescheiden bedragen om de vloot voortdurend te vernieuwen. Daarbij wordt het doorzettingsvermogen gewaardeerd om motorboot ‘Druppie’ weer in de vaart te krijgen, wat helaas niet is gelukt, maar waar wel een goed alternatief voor is gevonden en dat nu met veel zelfwerkzaamheid wordt gerealiseerd".

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.