PvdA Zwolle stelt vragen over indicaties thuiszorg

Zwolle – De PvdA bevraagt het College van B&W over de indicaties die thuiszorgorganisaties afgeven. Aanleiding voor deze vragen zijn signalen die partij de laatste weken van cliënten heeft ontvangen. De cliënten geven aan dat er op dit moment niet altijd maatwerk geboden wordt bij de keukentafelgesprekken door bijvoorbeeld thuiszorgorganisatie TSN. Zo wordt er niet gekeken naar de behoefte van de cliënt, worden er standaard uren toegekend en het is onduidelijk waar cliënten terecht kunnen wanneer zij niet akkoord gaan met een afgegeven beschikking. Het gevolg is dat er onrust onder de cliënten bestaat.

Raadslid Birgit Michies wil van het College van B&W weten of zij op de hoogte is van deze situatie en wat er gedaan kan worden om deze situatie zo snel mogelijk te veranderen. Michies: "De afspraak die de raad met het College van B&W heeft gemaakt, is dat er maatwerk geleverd wordt aan cliënten die hulp bij het huishouden krijgen. We willen dan ook dat het College van B&W samen met de thuiszorgorganisaties zo snel mogelijk de onrust wegneemt en ervoor zorgt dat gemaakte afspraken worden nageleefd. Maatwerk, in samenspel met de cliënt."

Artikel delen:
Reacties 24
 1. ik heb ook een dame van tsn gehad, en het was meteen al dat ik nog maar de helft uren kreeg, verder erd er eigenlijk nergens naar gevraagd, dus met andere woorden zoek het maar lekker zelf uit. En als je bv de ramen gewassen wilt hebben moet je bovenop je eigen bijdrage nog eens 10 euro per uur bijbetalen.


  ⚠️ Meld

 2. 😮 Wij hadden al besloten dat mijn moeder niet alleen dat gesprek aan zou gaan…Nu vrees ik dat niemand anders bij dat gesprek mag zitten 😮

  werd er eigenlijk nergens naar gevraagd



  ⚠️ Meld

 3. De haren gaan mij rechtovereind staan als ik lees dat de PVDA naar aanleiding van “Indicaties”vragen gaat stellen.
  Had de PVDA dat nou niet jaren geleden moeten doen?
  Maatwerk wordt er al jaren niet meer gegeven, geen geld en onderbezetting.
  de client is uiteraard weer de dupe. het bestieren van keukentafel politiek komt de client niet ten goede. eer de kiezer reslutaten zou verwachten is het voor het gros van de hulpbehoevenden reeds te laat. ik hoop dat de pvda deze stuiptrekkingen achterwege gaat laten in de toekomst.
  een jongen zoals ik is blij dat hij maatregelen heft getroffen en er een zolderkamer is ingeschoren voor eventuele hulpbehoevende familie leden



  ⚠️ Meld

 4. Waarin moeten mensen geloven bij pvda als er al zoveel mensen er niet meer in geloven en zelfs veel leden totaal niet mee eens zijn met wat de pvda in de regering allemaal uitvreet…JAMMER..
  Voor me zijn ze allemaal hetzelfde..
  Sprekende popen…
  Van alles beloven maar als ze eenmaal daar zitten hebben ze schijt aan de burgers en alleen maar eigen zakjes vullen..
  Allemaal dezelfde cda,pvda,vvd in het bijzonder…


  ⚠️ Meld

 5. NOg iets!!!!
  Als pvda zo veel om de gewone burger geeft en zo graag dingen wilt verbeteren en veranderen..Hadden ze nooit maar dan ook nooit zover moeten laten komen dat de politie ging acties voeren voor meer loon..
  Het zijn mensen die dag en nacht 24/7 inzetbaar moeten zijn en voor onze veiligheid zorgen daarbij hun eigen leven riskeren en dan niet eens daar respect voor krijgen vanuit Den Haag
  Ze moeten zich daar schamen in Den Haag…
  Nee allemaal dezelfde …..


  ⚠️ Meld

 6. Dame kom nog maar even op voor je partijtje gelukkig is de Pvda met de laatste stuitrekkingen bezig.Dit kun je toch echt niet meer serieus nemen.


  ⚠️ Meld

 7. Wat een armzalige pogingen om een reactie uit te lokken, abel en derde verdieping. Waarom zou ik me geroepen moeten voelen te reageren, daar waar ik enkel abel corrigeerde die denkt dat de PvdA 9 zetels in de raad heeft, terwijl dat er 6 zijn.:)


  ⚠️ Meld

 8. Abel heeft ook de klok horen luiden maar is de klepel verloren.
  9 Tweede kamerzetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, maar ja, dat is maar een peiling. Feitelijk hebben ze nog steeds 33 kamerzetels.


  ⚠️ Meld

 9. Mosterd na de maaltijd, de politiek had zich sterk moeten maken in de 2e kamer. Wat er nu plaatsvind s een aftakeling van de verzorgingsstaat en daar doet de plaatselijke politiek ook aan mee. Thuiszorg fabrieken buiten hun eigen medewerkers al flink uit met nul contracten, slecht loon en hoge werkdruk, geen wonder dat ze nu de cliënten gaan uitpersen, bovendien zijn ze volledig gedekt doof de heren en dames politici.


  ⚠️ Meld

 10. Heel veel bekenden van me werken in thuiszorg…
  Het is nu een grote puinhoop in dat sector…Gemeente Zwolle snijd in heel veel en mensen die de nodige zorg moeten hebben krijgen dat niet meer… mensen die erg beperkt zijn en die hulp moeten hebben krijgen minder of geen begeleiding meer en zie maar of jij je redt…
  Schande!!!



  ⚠️ Meld

 11. De bezuinigingen zijn een gegeven, jammergenoeg en ze grijpen heel erg hard in bij de mensen die het betreft. Overigens vind ik wel dat als je zelf gezond van lijf en leden bent je wellicht ook iets voor je ouders, buren of bekenden kunt doen. De staat hoeft nu éénmaal niet alles op te lossen. Wat is er mis om bv. boodschappen te doen, een keer te stofzuigen of andere klusjes op te knappen. Mensen die de zorg echt nodig hebben en niet beschikken over een sociaal netwerk, deze mensen kunnen dan door de thuiszorg worden bediend. Want vele handen maken licht werk. Dat geldt ook voor dit soort situaties. We moeten weer eens wat meer voor elkaar over hebben.


  ⚠️ Meld

 12. Daar is niets mis mee @ Leonardo. Maar niet iedereen heeft zo’n goed contact met zijn buren. Bovendien is het ook zo dat mensen die zorg nodig hebben het vaak vervelend of moeilijk vinden om van hun hulp afhankelijk te zijn. Hetzelfde geldt voor familieleden. Vaak is het dan van “ach ik wil hun ook niet altijd lastig vallen” de zorg moet gewoon goed geregeld worden voor die mensen. Schandalig zoals het nu gaat.


  ⚠️ Meld

 13. @leonardo, als ik je bericht lees dan ga ik je bijna zeer lieve persoon vinden…
  Klus je wel eens af toe bij die oudjes en help je ze wel een met de boodschapjes…..
  Het gaat erom dat de mensen die de nodige zorg moeten krijgen niet meer krijgen en de lokale politiek heeft er schijt aan..
  ZE roepen van alles bij de verkiezingen en als ze gekozen zijn denken ze alleen maar zich zelf…


  ⚠️ Meld

 14. Abel; om je vraag te beantwoorden; ja. Ik doe zo nu en dan boodschappen als ik denk dat mensen dat nodig hebben. Mijn broers en zus en ikzelf doen ook het nodige voor mijn ouders. Jij mag mij een moraalridder noemen hoor Abel, zo’n opmerking zegt alles over jou en niets over mij.


  ⚠️ Meld

 15. Goed van je hoor @ Leonardo. Je mag jezelf wel op de borst slaan. ! Persoonlijk vind ik het vrij normaal als je een goede verstandhouding hebt met je ouders dat je die helpt. Heb ik geen schouderklopje voor nodig zoals jij blijkbaar nodig bent. Boodschappen doen, is niet zo moeilijk. Kun je tegenwoordig ook thuis laten bezorgen. Persoonlijke aandacht, daar gaat het om. De tijd hebben voor een cliënt. Veel belangrijker. Heel veel hulpbehoevenden zijn hun vertrouwde hulpverlener kwijt geraakt en zitten in zorgen. Respect voor de mensen die in de zorg werken, of een opleiding in de zorg doen ondanks al die bezuinigingen en maatregelingen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.