Skelterrace als techniekles

Zwolle – Het Deltion College organiseert vrijdag 5 juni voor het zesde jaar op rij een Skelterrace voor het vmbo. Met dit evenement wil Deltion vmbo-leerlingen spelenderwijs kennis laten maken met techniek. De Skelterrace vindt van 10.00 tot 14.30 uur plaats bij de Karba Kartbaan in Zwolle.

skelteren-22.jpg 

Dit jaar doen 27 wedstrijdteams van gemiddeld 10 leerlingen per team mee. De leerlingen zijn afkomstig van het Almere College, Stad & Esch Meppel, Carmel College Raalte, RSG Noord-Oost Veluwe Epe, JenaXL Zwolle, Greijdanus College Zwolle, RSG Trompmeesters Steenwijk en de Van der Capellen Scholengemeenschap Zwolle.

Wedstrijd
De wedstrijddteams hebben een bouwpakket van een trapskelter ontvangen, waarmee ze tijdens de techniekles aan de slag zijn gegaan. Ze mochten de skelter naar eigen inzicht pimpen en van allerlei technische snufjes voorzien. Op 5 juni wordt gekeken welk team de mooiste skelter heeft gemaakt en zich het beste presenteert. Daarnaast moeten ze op deze dag een behendigheidsparcours en sprint afleggen en worden hun technische vaardigheden getest tijdens een pitstop. De wedstrijddag wordt afgesloten met een gezamenlijke race met een startopstelling zoals bij een echte Formule 1 race.

Organisatie
Vier studenten van de mbo-opleiding Facilitair Leidinggevende mochten helpen bij de organisatie. Ze hebben o.a. techniekactiviteiten rondom de kartbaan geregeld, waaronder bouwen met reuzenkapla, een radiospeurtocht, rijden met een segway, een transportspel en een ritje in een professionele wedstrijdkart. De wedstrijdkart is beschikbaar gesteld door Rocli Racing uit Kampen. Rocli Racing is partner binnen het techniektraject van Deltion en de Thorbecke Scholengemeenschap.

De Skelterrace vindt plaats op vrijdag 5 juni van 10.00 tot 14.30 uur bij de Karba Kartbaan, Heinoseweg 10 in Zwolle. Jan Sipke Hulzinga, directeur bij Salland Olie, reikt om 13.00 uur de bekers uit aan de winnende teams.

Artikel delen: