Haagpad door biologisch buitengebied Stadshagen

Zwolle – Zaterdag opende wethouder René de Heer het Haagpad. De opening vindt plaats bij de ingang van de Rozentunnel. Het Haagpad loopt door de Tippe, het buitengebied tussen Stadshagen en Westenholte.

haagpad.jpeg 

Dit gebied wordt biologisch ontwikkeld door UwStadsboer.nl. Er grazen koeien, er zijn fruitbomen gepland, bloemen ingezaaid en binnenkort neemt er een bijenvolk zijn intrek. De Tippe is onderdeel van het Zwolse bijenlint en participeert mee in de Groene Loper. Het is dus volop in ontwikkeling en er gebeuren op dit moment al mooie dingen. Met het pad wordt een prachtig natuurgebied toegankelijk voor de wijkbewoners. Zij kunnen er wandelen, picknicken en kinderen kunnen er heerlijk spelen.

UwStadsboer.nl is een jong bedrijf dat bewust leven makkelijker wil maken. "We wonen zelf in Stadshagen en zijn elke dag druk met werk, gezin en alle andere ballen om in de lucht te houden. Een bewuste levensstijl is daarmee lastig te combineren, merkten we. Toen we de kans kregen het land van de Tippe biologisch te ontwikkelen, ontstond UwStadsboer.nl. Ons bedrijf wil tegemoet komen aan de wens een bewust leven te combineren met een leven dat vol zit met allerlei activiteiten."

Het vlees komt van dubbelkoeien van het Vleckfieh-ras. Het jongvee graast op de Tippe. Binnenkort kan Stadshagen de dames dus ontmoeten door te komen wandelen op het Haagpad en te genieten van een land dat letterlijk weer zal gaan bloeien.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer