Ruben Hiddink Europees Kampioen Fietskoerieren

Zwolle – Zondag werden in het zonnige Milaan de finales van de 20e editie van het Europees Kampioenschap Fietskoerieren gereden. Ruben Hiddink van fietskoerierbedrijf Cycloon uit Zwolle veroverde de Europese titel bij het onderdeel Cargo Race, waarbij met vrachtfietsen over een parcours geracet wordt.

cargo_race_-_flip_konings.jpg 

Ook werd bij het onderdeel Dispatch Race de titel veroverd door het Zwolse bedrijf. In dit onderdeel wordt er in teamverband gereden, waarbij een teamcaptain (de planner) een team van drie fietskoeriers via de telefoon aanstuurt. Marieke Snoek, die vorig jaar namens Cycloon nog de Europese titel bij de vrouwen veroverde, kon haar titel niet prolongeren. Zij werd dit jaar derde. Een dag later is deze uitslag bijgesteld en werd ze tweede. 

Het kampioenschap wordt gereden op een afgesloten parcours van eenrichtingswegen. Op een manifest dat pas na de start kan worden ingezien staan opdrachten die de fietskoeriers moeten uitvoeren bij verschillende checkpoints, die verspreid liggen over het hele parcours. De winnaar van de race is diegene die zich het slimst over het parcours van checkpoint naar checkpoint manoeuvreert en zo het manifest als eerste afwerkt.

Het kampioenschap werd dit jaar zeer goed bezocht. Zo´n 500 fietskoeriers uit heel Europa stonden aan de start in het warme Milaan. Cycloon was dit jaar met 6 koeriers afgereisd naar Italië.

Artikel delen: