Ouders met kinderen naar Cremer in Fundatie

Zwolle – Ouders en kinderen (leeftijd 6- 12 jaar) kunnen zaterdag 20 juni samen De Fundatie verkennen. Het museum organiseert in samenwerking met Travers Welzijn en Doomijn een leuke culturele activiteit voor kinderen en hun ouders. In 2014 konden ze al samen aan de slag met het werk van Marino Marini. Wegens succes wordt de activiteit nog eens georganiseerd, deze keer met kunst van Jan Cremer.

522015121824.jpg

Tijdens het bezoek aan Museum de Fundatie Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle bezoeken ouders en kinderen samen met een museumdocent de tentoonstelling van Jan Cremer. Ze krijgen van alles te horen over de kunst in het museum en doen leuke opdrachten om kunst nog bewuster te beleven.

Jan Cremer is een schilder en schrijver. En een avonturier; hij heeft veel van de wereld gezien. In zijn schilderijen zie je dat terug. Ook kun je zien dat het schilderen niet altijd makkelijk ging; het lijkt soms wel een gevecht met verf. Er is van alles in zijn kunstwerken te ontdekken. Soms zie je precies wat er op een schilderij staat, soms is het een hele ontdekkingstocht.

De rondleiding is op zaterdag 20 juni van 10.00 tot 11.00 uur. De kosten voor deelname bedragen per duo (ouder en kind) 12,50 euro. Graag vooraf aanmelden via www.stadskids.nl.

Doomijn en Travers Welzijn organiseren met regelmaat ouder-kindactiviteiten op de zaterdag. Alle zaterdagactiviteiten van Doomijn en Travers Welzijn staan vermeld op www.stadskids.nl.

Artikel delen: