Brand verwoest woning Hoogstraat Zwolle

Zwolle – In een woning aan de Hoogstraat is dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur brand geweest. De brandweer rukte met groot materieel uit. Het huis kon niet gered worden.

02-06-2015_hoogstraat_1.jpg 

Er was sprake van ernstige rookontwikkeling. Er kwam rook uit de naastgelegen woningen. Er was sprake van instortingsgevaar voor beide woningen. Door de woningen loopt een metalen balk waarvan men niet zeker was of dit heel zou blijven. De brandweer kon dan ook niet van binnenuit blussen, zij moesten buiten de woningen blijven. Ook was er een tweede hoogwerker en een tankauto opgeroepen uit Hattem om de brandweer van Zwolle te assisteren. Ook de hoogwerker van het Zwolse korps was ter plaatse. Beiden werden ingezet om van bovenaf te blussen. Men heeft moeitede brand onder controle kunnen krijgen. Er werd een gedeelte van de woning gesloopt om te kunnen blussen. Ook een tankwagen uit Oldebroek werd voor de watervoorziening ingezet. Aan het begin van de avond heeft een sloopbedrijf een begin gamaakt met het slopen van de afgebrande woning.

https://youtu.be/qb3NSLE8hLY

02-06-2015_hoogstraat_2.jpg

02-06-2015_hoogstraat_3.jpg

 02-06-2015_hoogstraat_4.jpg  

02-06-2015_hoogstraat_5.jpg
Artikel delen:
Reacties 87
 1. Waar slaat dat dan op Tsja..of ga je van jezelf uit?
  Het lijkt mij verschrikkelijk om je hele hebben en houden
  in rook op te zien gaan. Sterkte voor het gezin en de studenten.

 2. Dat de kans groot is dat de bewoners van de Kamperpoort wiet telen is echt een vooroordeel. Ik zou zeggen: ga er eens langs, bel overal aan, ruik even goed bij iedere voordeur, en vraag desnoods of je even mag kijken.

  Als je dan nog steeds denkt dat de kans groot is dat een willekeurige bewoner van de Kamperpoort wiet teelt, mag je weer eens roepen.

  Wat een drama voor de bewoners.

 3. Wat een onzin!
  Hier woonde een gezin met kleine kinderen! Die zijn alles kwijt. foto s, persoonlijke spullen, alles!
  Gelukkig is iedereen ongedeerd!

 4. Nou, zo gek zijn de suggesties van Abel en Tsja niet: Kamperpoort is een sociaal zwakke wijk met veel werkloosheid, sociale uitkeringen, criminaliteit en een bepaald slag volk dat nu niet direct als het meest betrouwbaar en fatsoenlijk bekend staat. Maar als het een normaal, onschuldig gezin betreft is het inderdaad triest voor deze mensen.

 5. Mensen hebben altijd praatjes als het over de kamperpoort gaat, niemand heeft gevraagd om jullie gezanik. In elke wijk heb je klaplopers tussen zitten kijk naar stad shaken zwolle – zuid daar heb je net zoveel kans op criminelen, socialedienst trekkers. Blijkbaar hebben jullie zelf iets te kort met zulk commentaar

 6. Hee J, natuurlijk heb je in andere delen van Zwolle ook tokkies wonen. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat veel mensen een bepaald beeld bij de Kamperpoort hebben?

 7. Volgens de stentor is het een jong gezin die de woning net van binnen gerenoveerd hebben. Als je de foto’s van de woning zag, dan kon je zien dat deze er gerenoveerd uitzag.

 8. Ben hier geboren en heb hier 23 jaar gewoond en dat gezeur over de kamperpoort is altijd al. Al worden en alleen maar koophuizen neer gezet niks helpt. De mensen van die tijd die de kamperpoort de verkeerde naam hebben gegeven wonen er allang niet meer dus waarom altijd als eerst schreeuwen dat er weed moet zijn. Kom op zeg je kon toch zien dat die een koop woning was en niet zomaar een huurwoning waar wel laag drempelige mensen zouden wonen

 9. Ed ik heb nu wel een bepaald beeld van jou en die is niet zo gunstig kan ik je vertellen! Ben benieuwd bij welk slag volk “U” hoort.
  Sterkte gewenst voor de bewoners.

 10. Of heeft meneer ed zelf de zolder volstaan en trekt die zelf van de sociale dienst.. er zijn meer dan genoeg mensen die heel hard werken voor hun geld. Door mensen zoals jij komt de kamperpoort nooit van hun slechte naam af.

 11. @ed, dat komt mede doordat mensen zoals jij en Tsja een stigmatiserend beeld in stand houden. De kamperpoort is, mede door nieuwbouw, enorm veranderd.

  En het probleem is eigenlijk niet het stigmatiserend beeld van de wijk maar het feit dat mensen zich beter voelen dan andere mensen omdat ze ‘normaler’ zijn.

 12. Kijk nou eens, het ligt weer aan anderen, hoe typerend! Wat betreft de nieuwbouw: je kan de bebouwing veranderen, maar daarmee verander je de bewoners niet. En dat is niet perse droevig, maar wel de realiteit.

 13. Wait what?

  Jij zeikt een complete buurt af, plus alle bewoners, ruchtsichlos, en als mensen daar dan commentaar op leveren, is dat typerend.

  😀

  Briljant!

 14. He Japser, beter lezen! Ik vind het niet typerend dat mensen commentaar geven, maar wel dat ze naar anderen wijzen als iemand commentaar op ze heeft. Begrijp je het verschil?

 15. Nou ed als je eens gaat kijken meer dan de helft zijn geen eens meer oud bewoners dus ga je eens eerst goed informeren voor je onzin verteld

 16. @ed, jij stelt de volgende vraag:

  Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat veel mensen een bepaald beeld bij de Kamperpoort hebben?

  En ik geef antwoord maar hoe kan ik dat dan doen zonder jou erbij te betrekken? Jij geeft toch een foute weergave in mijn ogen dus naar wie moet ik dan wijzen?

  Tuurlijk komt er met nieuwbouw ander volk in de huizen te wonen. Hoe koppig wil je zijn…

 17. @RObot: je kan mensen uit de Kamperpoort halen, maar de Kamperpoort niet uit mensen. En misschien wonen er wel andere mensen in de nieuwbouw, maar hetzelfde soort volk.

 18. @ed, oef. Wat een mooie cliché uitspraken. Adolf Hitler zou bijna jaloers zijn op de manier waarop jij labels plakt.

  Maar even zonder gekheid, heb je de laatste ontwikkelingen van de Kamperpoort gezien? En ook de toekomstplannen van de ijsselhallen en katwolderplein?

 19. RObotje toch, jij plakt het Adolf stempel op mijn uitspraken en verwijt mij het plakken van labels? Niet al te snugger, robotje. En wat bedoel je met de laatste ontwikkelingen in de Kamperpoort? Die krampachtige poging om er iets van te maken?

 20. Wow, een Godwin op WLZ! Immer der Krieg da…

  Het zal je maar overkomen, je huis in vlammen op, alles weg… Verschrikkelijk.
  En of dat nu komt omdat je huisbaas een lamlul is, je een niet zo kundige zelfklusser bent, je wiet teelt of je gewoonweg absoluut dikke vette pech hebt met een kortsluiting: zo’n verlies is onmetelijk groot. Zoiets gun je niemand – vooral geen jong gezin dat net klaar was met de verbouwing.

 21. Nou, het onderscheid dat je maakt is wel degelijk relevant. Als je huisbaas een lamlul is, er zonder je schuld kortsluiting ontstaat of de stoppen defect zijn kun je er niet aan doen en is het erg triest. Als je wiet teelt is dat verboden en moet je niet zeiken. Net zoiets als dronken je auto total loss rijden: eigen schuld, dikke bult. Geen greintje medelijden, behalve met de onschuldige slachtoffers.

 22. @ed

  Kamperpoort is een sociaal zwakke wijk met veel werkloosheid, sociale uitkeringen, criminaliteit en een bepaald slag volk dat nu niet direct als het meest betrouwbaar en fatsoenlijk bekend staat.

  Dank je voor het compliment Ed. Onderbouw het eens verder!

  Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat veel mensen een bepaald beeld bij de Kamperpoort hebben?

  Ja, daar heb ik inderdaad over nagedacht. En ben tot de conclusie gekomen dat de Kamperpoort trots kan zijn op zijn verleden.

 23. @ed, het verschil zit hem in het feit dat ik een grapje maak maar jij bloedserieus bent.

  Nee de ontwikkelingen zijn niet een krampachtige poging om er wat van te maken. Er ligt/lag veel terrein (fenix, katwolder, ijsselhallen) wat geschikt is voor een nieuwe bestemming.

 24. In een idealistisch-gedreven wereld, Ed, zou er inderdaad veel verschil zijn tussen opzettelijk gebrek aan het voorkomen van problemen en noodlottig ongeluk. Voor mij is de oorzaak ondergeschikt aan het leed dat deze mensen en omwonenden is overkomen: alles kwijt. Ik denk dat je je nauwelijks kan voorstellen hoe dat is.
  De feitelijke schuldvraag, verbonden aan de oorzaak, is mijns inziens niet waar we meteen bij moeten stilstaan.

 25. @Zomaareenzwollenaar: een verzekeringsmaatschappij doet dat nadrukkelijk wel. En dat is niet voor niets.

  @Bernard. Zucht, vooruit dan, omdat het jezelf niet lukt…..http://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/mijn-buurt/wijkprojecten/02—oost-nederland/gebiedsscans-ijsselland-2013/gebiedsscan-zwolle.pdf

  Even zoeken op ‘kamperpoort’ en je hebt je onderbouwing….maar wat je ook kunt doen is er niet op klikken en ontkennen dat het waar is. En dat het een hele fijne wijk ‘met karakter’ is, zoals wegkijkend Zwolle het wil laten lijken.

 26. Ok. Na de misselijke reacties gelezen te hebben wil ik hier toch even op reageren
  Tegen beter weten in weliswaar. Dat er word gespeculeerd en eral een vooroordeel is dat zijn we inmiddels wel gewend en ik zie het als een tekortkoming van de personen die dit doen. Wij voeden onze kinderen op met normen en waarden en laten iedereen daarbij in hun waarde over jullie normen en waarden maar te zwijgen. Wil de Kamperpoort niet verdedigen tegenover mensen die nogal kortzichtig zijn.
  Ik ben trots om hier geboren en getogen te zijn en vooral trots op t feit dat wij elkaar steunen en voor elkaar klaar staan!

 27. Goed verwoord OE. Helemaal mee eens. En ach, over die misselijke reacties: Pubers zijn nog zoekende en schrijven soms maar wat. Komt wel goed.

 28. @Bernard: sorry dat ik je beeld over de kamperpoort verstoor met het politierapport over criminaliteit in jouw geweldige wijk.

  En @OE: je schrijfstijl bevestigt veel (voor)oordelen. Trouwens, op het woonwagenkamp zijn ze ook trots op hun eigen normen en waarden en staan ze ook voor elkaar klaar. Wel gezellig, vooral tijdens rechtszittingen.

 29. @Bernard. Zucht, vooruit dan, omdat het jezelf niet lukt…..http://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/mijn-buurt/wijkprojecten/02—oost-nederland/gebiedsscans-ijsselland-2013/gebiedsscan-zwolle.pdf

  Even zoeken op ‘kamperpoort’ en je hebt je onderbouwing….maar wat je ook kunt doen is er niet op klikken en ontkennen dat het waar is. En dat het een hele fijne wijk ‘met karakter’ is, zoals wegkijkend Zwolle het wil laten lijken.

  ed, ik heb de gebiedsscan gelezen en begrijp volstrekt niet hoe jij tot je conclusies komt. Kamperpoort wordt maar eenmaal genoemd, namelijk bij de uitsplitsing van misdrijven naar wijken. Voor de duidelijkheid: het is een overzicht van de wijk waar de melding vandaan kwam. Bij de meeste misdrijven (bv inbraken, autodiefstal) in hun wijk zijn de Kamperpoorters slachtoffer en is niet aangegeven uit welke woonplaats/wijk de dader kwam. Alleen huiselijke geweld en illegale handel zijn misdrijven waarvan je weet of kunt vermoeden dat de dader in de wijk woont. Qua huiselijk geweld scoort de Kamperpoort zeker niet slechter dan andere wijken. Bij illegale handel in 2010 wel, maar opvallend is dat dat in 2011 en 2012 sterk verminderd was (van 82 naar resp. 13 en 12).
  Je kletst uit je nek dus met deze onderbouwing van je vooroordelen die je voor het gemak maar abosluteert.
  Ik denk dat ik je ga aangeven bij de vooroordelenpolitie die hier gisteren om 23.28 reageerde. 🙂

 30. Blijf maar ontkennen en draaien, Bernard. Of google voor de grap even op “kamperpoort” en ” sociaal zwak”. Dan kun je ook direct lezen wat de aanleiding is voor de herstructurering van de wijk. Maar je mag daar ook stoppen met lezen natuurlijk, als dat helpt bij het in standhouden van jouw beeld van de wijk.

 31. Ook dat advies van ed heb ik opgevolgd. Maakte helaas een foutje en googlede op “ed” en “sociaal zwak”. Plop, deze hit:

  Door zijn opvoeding en pesterijen op school was Ed sociaal-emotioneel zeer zwak.

  ;D
  Reageer je ook nog op mijn analyse van je onderbouwing van al je vooroordelen tegenover Kamperpoorters, ed, of kijk je liever weg dan een misser toe te geven?

 32. Ed, ik vind je manier van reageren nogal zwak en laf zullen we dit gesprek onder het genot van een “bakkie” voortzetten? En ik vraag me ten zeerste af of je ?berhaupt persoonlijk contact hebt gehad met “ons volk” zoals jy dat noemt.

 33. @ed,
  Ik heb 22 jaar in de kamperpoort gewoond. Ben er trots op hoe sociaal ik ben opgegroeid. Ieder staat in de kamperpoort voor elkaar klaar zonder elkaar te veroordelen of ?berhaupt te vragen hoe iets heeft kunnen gebeuren. Jij daar in tegen bent zeer zeker iets te kort gekomen in je opvoeding. Normen en waarden heb jij zeer zeker niet meegekregen. Vraag me daarom ook echt af waar jij bent opgericht. Want dan zullen alle mensen in die wijk wel zo zijn als jij. Hoe haal je het in je zogenaamd goed opgevoede botte hersenen om een gezin te veroordelen die gisteren in huis waren met hun kindertjes, allebei hard werkende ouders, en binnen 10 minuten ALLES wat ze hadden in rook hebben zien opgaan. Echt ALLES. Ed, jij bent zeer zeker iemand zonder opvoeding. Je weet niet wat je praat. Ik ben er trots op dat wij gisterenavond al, en vandaag onze handen ineen hebben geslagen als ‘ asociale, zwakke, laaggeletterde, enzovoort’ mensen. En zoveel spullen voor dit gezin bij elkaar hebben gekregen en hebben kunnen schenken. Vraag me af of die hoogopgeleide sociale mensen uit jou wijk dat ook zouden doen. Als ik jou was zou ik me schamen voor wat je bent.

 34. @Dame: even serieus, suggereer jij dat criminelen uit andere wijken naar de Kamperpoort komen om daar te roven? Denk even logisch na voordat je statistieken misbruikt om je wereldbeeld in stand te houden.

  Maar vooruit, misschien dat dit duidelijker voor je is:
  http://kennisbank.platform31.nl/pages/27615/Zwolle-Kamperpoort.html

  Citaat: Het is een typische arbeiderswijk, waar van de 1300 inwoners er 400 voormalige woonwagenbewoners zijn, die in de jaren zestig hier zijn ??gesetteld??. Wel spelen er onveiligheidsgevoelens en jeugdproblematiek. De categorie lagere inkomens met een laag onderwijsniveau is oververtegenwoordigd, net zoals de werkloosheid.

  Ik vind het prima dat je het verdedigt, maar de feiten liegen niet.

  En OE, dank voor je aanbod, kun je me aangeven wat het doel ervan is?

 35. Mijn aanbod is vooral bedoeld om je kennis te laten maken met de Kamperpoort en dan wil ik kijken of je nog steeds zo bevooroordeeld bent. Jij baseert je mening vooral op voorgekauwde informatie wat verre van terecht is.

 36. Ed, het valt wel mee in de Kamperpoort. Ik geef toe dat het wat levendiger en volkser is dan sommige andere wijken, maar dat heeft ook wel iets gezelligs. Het is sociaal ook wat zwakker maar niet iedereen kan zich een villa veroorloven. Dus laat de mensen daar gewoon lekker wonen en leven, dan is iedereen blij.

 37. @ed, even serieus, suggereer jij dat het de gewoonte is van inbrekers om in het huis van hun buurman of buurtgenoot in te breken? Ik zal je niet vragen om “even logisch na te denken”, want dat is overduidelijk te hoog gegrepen. Duidelijk is dat je het lastig vindt een rapport met statistieken te lezen en te interpreteren.
  Ik merk wel dat het je niet zal lukken om je ongelijk over je onderbouwing toe te geven.

 38. En om nog even te reageren op je citaat. Dit zegt meer over jou dan over ons .. dat jij jezelf meer en beter voelt dan een ander vind ik nogal hoogmoedig & arbeiderswijk laag opleidingsniveau zegt niets over de saamhorigheid in de wijk!

 39. Liegen met citaten, ed. Je citeert uit een wijkanalyse van 2000, 15 jaar oud dus. Dat is 1. Een tweede is dat voor jou arbeiders en woonwagenbewoners kennelijk gelijk staan met “een bepaald slag volk dat nu niet direct als het meest betrouwbaar en fatsoenlijk bekend staat” en “tokkies”. Nogal generaliserend en een miezerige poging om jezelf als “betere mens” neer te zetten.

 40. Ik zie Ed al googelen. “Normen en waarden”, wat zijn dat in Godsnaam… Oh, het is iets met Balkenende. Woonde die dan ook in de Kamperpoort?
  Laten we ophouden. Ed wordt helemaal gek 😀

 41. Ed ga lekker in een hutje op de heide zitten met je achterlijke opmerkingen.
  Hoop dat jou huis vanavond nog in rook opgaat 😉

 42. Ik kom dagelijks in het oude gedeelte van de kamperpoort, en wat kamperpoorters als normen en waarden beschouwen zie ik toch echt als asociaal woonwagen/tokkie gedrag. Blij dat ik er niet woon.

 43. Lieve mensen, niet zo overspannen reageren. De saamhorigheid zal enorm zijn (dat zie je vaker in dat soort buurten) en als je dat fijn vindt, prima. Maar als je eerlijk bent stel je ook vast dat er de nodige uitdagingen liggen op vlakken als werkgelegenheid, criminaliteit en leefbaarheid. Helaas is de kern van de analyse uit 2000 nog weinig veranderd, het probleem is dus tamelijk tijdloos en niet achterhaald. Het is dan ook niet voor niets dat de gemeente zoveel geld steekt in de wijk. Ook niets mis mee. Maar mag ik dat alsjeblieft gewoon benoemen? Ik weet dat er bepaalde mensen zijn zoals Dame (vrijwel altijd goed, sterk en origineel), Bernard (beetje nietszeggend typje) en mariane (altijd meepraten, steunzoekend en echt nooit verrassend) die daar moeite mee hebben, dat mag. Net zoals ik mijn mening hier mag ventileren. En die is dat ik blij ben dat ik niet in de Kamperpoort woon. Net zoals de bewoners blij zijn dat ze er wel wonen. Prima toch?

 44. Ik zie hier een zekere ED negatief doen over de Kamperpoort op basis van statistieken, ja leuk statistieken ed waar zijn deze opgestoeld cq waar komen de gegevens vandaan. Ik kan zo diverse statistieken kijken over iets die zijn allemaal anders en geen een is gelijk, want het ligt er toch altijd aan hoe hij is samengesteld. Het is een Volkswijk en moet gewoon een Volkswijk blijven zoon van ouders die allebei de roots in de Kamperpoort hebben. Het gezin wat hun huis is kwijt geraakt veel sterkte.

 45. Ed, op je bericht van 20.20 wil ik graag toch het volgende kwijt, de wijk is veel oud bewoners kwijt en ze zijn de oude FENIX kwijt, zoals jij nu schrijft heeft niks te maken met hoe de wijk er nu uitziet, hij is compleet anders (weg Fenix terrein, weg Vogeltjesbuurt) dat moet je wel meenemen als je een rapport van 2000 wil gebruiken.

 46. Lekker representatief voor de situatie nu, zo’n onderzoekje uit 2000. Als je een rapportage over Holtenbroek uit 2000 erbij zou pakken, krijg je ook een totaal ander beeld van de wijk zoals deze er nu bij staat. In vijftien jaar verandert er een hoop.

 47. @Zomaareenzwollenaar: Holtenbroek is nu minder slecht dan in 2000. Maar nog steeds verre van goed….zo werkt het ook bij de KP. Maar tenslotte (want ik begin het saai te vinden): ieder z’n smaak, gelukkig bestaan er verschillen. En zodra anderen er geen hinder van ondervinden gaan ze in de KP maar lekker hun gang. Prima.

 48. @ed, je houd er van om te kwetsen, Holtenbroek is wel degelijk flink verbeterd, net zo als de Kamperpoort (waarom trouwens alleen KP) iets van 15 jaar oud is altijd gedateerd, dus relativeer eerst en verdiep je werkelijk in de buurt, ga er heen en kijk, ja een volkswijk is een volkswijk, maar zijn vaak gezelliger als al die slaapwijken waar men de buren niet kent, dus ieder zijn smaak maar (nogmaals relativeer) denk na voor je uitspraken doet.

 49. Tuurlijk, alle wijken hebben wat: variërend van rust, groen, water tot herrie, bankstellen op straat, en openlijk dealen. Voor elk wat wils. Maar eh….absoluut geen Diezer voor mij, D erk.

 50. Maar goed. Leermoment: Het was de meterkast dus. De meterkast blijkt dus een risico te zijn. Wat kan daar fout gaan? Is het verstandig om daar een rookmelder te plaatsen?

 51. Een aantal rookmelders is absoluut een goed idee, Bernard.
  En ed, er zijn maar weinig wijken waar ik wil wonen. Oftewel vanwege de omgeving, of de huizen of de sfeer van de wijk. Persoonlijk zou ik bijvoorbeeld nooit naar de Brinkhoek willen, hoe mooi en duur sommige huizen daar ook zijn. Ik ervaar dat als een getto. Toch zou het nooit in mijn hoofd opkomen om alle inwoners daar over een kam te scheren en oordelen te geven over hun normen en waarden. Dat is precies de weerstand en weerzin die jij met je reacties oproept.

 52. Mijn reactie (no 5) was omdat het een meterkast betrof die ontploft is. En dan denk ik meteen aan gerommel met stroom wat vaak (bijna altijd) voorkomt als er een wietkwekerij in het geding is. Niet een reactie om de hele Kamperpoort op de achterste benen te krijgen. Wie zich onterecht aangesproken voelde: mijn oprechte excuses.

 53. @Dame: je loopt toch iets te hard van stapel met jouw interpretatie van plaats delict en herkomst daders. Uit onderzoek blijkt dat de daders van kleine criminaliteit (en daar hebben we het hier over) in de meeste gevallen afkomstig zijn uit de buurt waar het delict gepleegd
  wordt.
  http://www.anti-inbraak.nl/wie_breekt_er_bij_u_in.htm

  of (als je nog niet overtuigd bent)

  https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=https://www.politieacademie.nl/overdepolitieacademie/nieuws/Documents/RapportWoninginbraken_definitief.pdf&ei=cRpwVaaGOYOuUd3MgogI&usg=AFQjCNFhgcBmOX34CVa7XRXydUHNEfI2yw

  Dame, snel scoren is verleidelijk, maar te snel werkt meestal averechts. Maar ik waardeer je betrokkenheid;)

 54. Als ik alle reacties doorlees, zie ik dat Ed gewoon een mening geeft, uit zijn beleving.
  Vervolgens probeert iedereen struikelend met politiek correcte zinnetjes Ed te vertellen dat hij het helemaal mis heeft.
  Dame reageert alsof Ed het bijna zelf heeft aangestoken en Japser noemt hem nog net geen nazie .
  Wie laat wie nou niet in zijn waarde??

 55. @decock: ook al ben ik het niet helemaal met Ed eens, jij hebt hier wel een punt. Robot maakt het nog bonter dan Dame en Japser door Adolf Hitler er letterlijk bij te halen op 3 juni 14.53. Men meer met twee maten, rolt over elkaar heen met het ophemelen van de Kamperpoort en iemand die er een andere mening over heeft (ed) wordt zo ongeveer gelyncht. Weinig tolerantie blijkbaar.

 56. @decock Wat? Ik wijs hem één keer op z’n hypocrisie. En ik geef aan dat hij zichzelf voor lul zet.

  Misschien vergis je je met iemand anders. Ik bemoei me nauwelijks met deze discussie.

 57. ed gooit de hele wijk op één hoop en bestempelt direct daarna alle bewoners als criminelen. Heel terecht dat mensen hem daarin verbeteren.

 58. Ik vermoed dat De Cock inderdaad iemand anders bedoelt dan jij. Maar jij geeft wel een heel eigen draai aan Cock’s opmerking. Cock veroordeelt de manier waarop mensen reageren op ed’s mening. Jij hebt het nu over het ” verbeteren” zelf. Ik ben met je eens dat mensen het niet met ed eens hoeven te zijn (ben ik ook niet), maar om Hitler erbij te halen en hem toe te wensen dat zijn huis afbrandt? Ik vind dat te ver gaan, maar jij vindt dat blijkbaar heel terecht. Is dat juist niet hypocriet voor een tolerant en ruimdenkend iemand als jij? Of is tolerantie alleen goed als het overeenkomt met wat jij vindt? Te gek voor woorden.

 59. Ach, Hitler erbij halen kan best. Het slaat wel elke discussie dood, maar wie kan dat wat schelen. Iemand toewensen dat z’n huis afbrandt vind ik ook niet kunnen.
  Maar nu deze discussie klaar is ga ik maar eens naar de Gamma om een paar brandmelders te kopen.

 60. Onzin wat jullie schreeuwen!
  Het zijn 2 harde werkers
  Met 2 kleine kinderen, het is verschrikkelijk voor het jonge stel!!!!
  Sterkte!

 61. @ed, je bevestigt mijn beeld dat je ongelijk bekennen bijzonder moeilijk voor je is. Je scheert een hele wijk over een kam, je beweert dat iedereen die daar nieuw komt wonen meteen behept is met het negatieve beeld dat jij van de Kamperpoorter hebt en je onderbouwd je verhaal met oude meuk. Nu weer met een onderzoek uit de jaren 80 en met een onderzoek dat bol staat van de aannames en veronderstellingen. Dat laatste onderzoek stelt dat 8,3% van de 90.000 inbraken worden opgelost. M.a.w. we hebben slechts van 8,3% feitelijke daderkennis. Van de 91,7% resterende inbraken wordt verondersteld dat de dader voor een deel bestaan uit gelegenheidsdieven. Daar is weer een onderverdeling in, waarbij wordt verondersteld dat een aanmerkelijk deel daarvan inbreekt binnen een straal van 3 kilometer rondom hun eigen huis.
  Uit de gebiedsscan van de politie blijkt dat er in 2012 75 inbraken (alles meegeteld: inbraken in woningen en bedrijven, fietsen- en voertuigdiefstallen). Er wonen een kleine 1200 inwoners in de Kamperpoort.
  Vertel mij eens hoe deze állemaal op basis van deze cijfers crimineel kunnen zijn?

  Je zou er goed aan doen om je eigen tip dat te snel reageren averechts werkt, op te volgen. En misschien helpt het ook wanneer je meer inzicht ontwikkelt in je eigen beperkingen (analytisch vermogen).

  @De Cock en erikvd Zeker geeft ed zijn mening. een nogal schofferende voor een kleine 1200 mede-stadsgenoten. Is het anderen ook toegestaan om die mening onderuit schoffelen en er een andere opvatting op na houden?

 62. Je hebt helemaal gelijk, m. Dat is vreselijk triest en heeft een grote impact. Hoewel het gelukkig is dat er geen slachtoffers zijn, is het verlies van je huisraad en herinneringen heftig.
  Het ging er mij in deze discussie om dat deze mensen – naast deze ellendige brand – niet ook nog eens als tokkies worden weggezet.

 63. Zeg Dame, lees de eerste 2 berichten van Ed , lees daarna de nietsontzienende berichten van anderen.
  Het zou je passen om even sorry tegen Ed te zeggen.
  Maar na deze zin “Is het anderen ook toegestaan om die mening onderuit schoffelen” verwacht ik inderdaad niks van dat.
  Kortom Ed geeft een mening en de rest probeerd hem onderuit te schoffelen. Wat een mentaliteit .

 64. @De Cock Het waren die (delen van) reacties die mij uitlokte te reageren/ Om precies te zijn, deze citaten.

  Kamperpoort is een sociaal zwakke wijk met (…) een bepaald slag volk dat nu niet direct als het meest betrouwbaar en fatsoenlijk bekend staat.

  natuurlijk heb je in andere delen van Zwolle ook tokkies wonen. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat veel mensen een bepaald beeld bij de Kamperpoort hebben?

  En dit zijn maar twee reacties van ed. In de overige blijft hij volharden dat de hele wijk met ál zijn bewoners niet deugt.
  Kennelijk vind jij dat normale reacties. Ik niet. De onderbouwing van ed voor zijn stellingen deugen niet en daar reageer ik op. Kennelijk politiek incorrect in jouw ogen, maar dat is dan maar zo.

Reageer