Speel mee in een tijdreis door Zwolle

Zwolle – Al meer dan 300 Zwollenaren hebben zich aangemeld om mee te spelen in de ‘tijdtunnel’ van het nieuwe station in Zwolle.

portal_kunstroute.jpg

Zwollenaren van alle leeftijden zijn uitgenodigd om mee te doen aan een film die tenminste voor 10 jaar te zien zal zijn. Ze zullen scenes uit het verleden en de denkbeeldige toekomst van Zwolle uitbeelden die getoond zullen worden op een grote videomuur in de nieuwe reizigerstunnel van het station.

De filmopnamen vinden plaats in de tunnel van 11 tot en met 14 juni. Zwollenaren die nog mee willen doen kunnen zich tot en met 7 juni aanmelden op de website van het project: www.portalzwolle.nu

De videoinstallatie, die als een ‘portal’ zal fungeren naar een andere tijd en plaats, is een onderdeel van de kunstroute die het station en de binnenstad zal verbinden. Reizigers die de kunstroute bezoeken zullen worden ondergedompeld in Zwolles rijke verleden en toekomst.

Het kunstenaarsduo Hertog Nadler en Studio Ram Katzir ontwikkelden samen het concept en zullen het kunstwerk in en rond het station Zwolle installeren rond december 2015.

“Dit is een unieke kans voor de Zwollenaren om zich te laten vereeuwigen in een permanente video installatie op het nieuwe station,” zeggen de kunstenaars. “De videomuur zal een soort tijdscapsule worden, zodat over 20 of 50 jaar de Zwollenaren die deelnamen aan het project zichzelf terug kunnen zien en gezien kunnen worden door familie en vrienden, gekleed in kostuums uit uiteenlopende periodes.”

Tot nu toe hebben al meer dan 300 Zwollenaren zich aangemeld om mee te doen aan dit bijzondere filmproject. Kostuums zullen worden aangeboden op de set, maar als iemand zelf een mooi kostuum heeft, graag iets specifieks wil dragen of een bepaald persoonlijk object wil meenemen, willen de kunstenaars dat heel graag horen!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Europese Unie, Provincie Overijsel, Gemeente Zwolle en het Mondriaan Fonds.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Erg leuk initiatief!

  “…is een onderdeel van de kunstroute die het station en de binnenstad zal verbinden…”
  Het valt te hopen dat de tunnel dan niet straks zal worden afgesloten met OV-paaltjes want anders is er van verbinding geen sprake meer. 🙁


  ⚠️ Meld

 2. Kan allemaal met al dat subsidiegeld.Gelukkig hebben alle bewoners hier wat aan vooral de oudere inwoners van Zwolle>:(:o


  ⚠️ Meld

 3. @ abel, het is voor alle leeftijden. Dus ook voor de “oudjes” . Dus wat let je:) . gaaf idee, ik heb mij net aangemeld.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.