Stevige klap voor Zwols drugscircuit

Zwolle – De politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar drugshandel in Zwolle. Tijdens het onderzoek hebben politiemensen in totaal 21 verdachten aangehouden. Zes mannen uit Zwolle en Hattem worden verdacht van drugshandel. Vijftien personen zijn aangehouden voor het bezit van harddrugs. Daarnaast zijn er harddrugs, tienduizenden euro’s, scooters, auto’s, telefoons en andere goederen in beslag genomen.

Een aantal maanden geleden startte een onderzoek na signalen over drugshandel in Zwolle. Dinsdagavond 14 april hield een aanhoudings- en ondersteuningsteam van de politie in Zwolle-Zuid vier mannen aan. Drie van hen, een 20-jarige en een 21-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog steeds vast.

Opnieuw aangehouden
De 21-jarige Zwollenaar werd eerder heengezonden, maar is donderdag 21 mei opnieuw aangehouden. De politie kreeg signalen dat hij weer drugs aan het dealen zou zijn. Onderzoek leidde uiteindelijk tot zijn aanhouding bij een tankstation langs de A50 bij Heerde. In de auto zaten ook een 23-jarige man uit Zwolle en een 21-jarige man uit Hattem. Ze zijn alle drie aangehouden op verdenking van drugshandel en drugsbezit. Twee mannen hadden harddrugs bij zich.

Onderzoek
Gedurende het onderzoek zijn 15 verdachten aangehouden en verhoord voor het bezit van harddrugs. Zij zijn na verhoor heengezonden. Het OM neemt nog een besluit over de afhandeling van hun zaak. Agenten hebben na de aanhoudingen op 14 april met een speurhond woningen aan de van Hallware, van Maanenware en Tichelmeesterlaan doorzocht. Tijdens de doorzoekingen werden nepwapens en apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten vonden in de auto van de 20-jarige man uit Zwolle een vuurwapen.

Afpakken
Daarnaast troffen de agenten in de woningen harddrugs, telefoons, laptops en andere elektronische apparatuur aan. Dankzij de inzet van een speurhond vonden ze ook een grote hoeveelheid bankbiljetten met een waarde van tienduizenden euro’s. Tijdens de doorzoekingen en aanhoudingen heeft de politie onder andere beslag gelegd op het geld, twee auto’s en twee scooters om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.

  als ze binnen zitten (cel) dat doet pijn

  als ze op straat lopen…..

  aangehouden
  De 21-jarige Zwollenaar werd eerder heengezonden, maar is donderdag 21 mei opnieuw aangehouden. De politie kreeg signalen dat hij weer drugs aan het dealen zou zijn.

  misdaad loont !!! 8)


  ⚠️ Meld

 2. Als de regering nu eindelijk is van dat idiote gedoogbeleid afstapt en softdrugs, wiet, legaliseert dan scheelt dat al heel wat criminele activiteiten . kan de politie zijn tijd met andere dingen bezig houden en meer inkomsten voor de schatkist. Belasting. Las hier trouwens weer : hennep- plantage” , is toch heel wat anders dan een weed plantage. 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Supergoed dat de Zwolse politie echt serieuse aandacht besteed aan de
  bestrijding van de harddrugs dealende vogeltjes. Ze zijn wel erg jong
  nog zo te lezen. Da’s vast niet de kern van de harddrugs maffia.
  Die paar kindertjes betrappen en dat als nieuws brengen moet haast wel een soort van stunt zijn van de Politie.

  Als de luitjes die nu gepakt zijn eens goed ondervraagd worden? Een
  beetje waterboarden, wat stroom erop wellicht? Ik ben voor het uitroeien van de harddrugs en de handel erin. Mag best wat kosten.  ⚠️ Meld

 4. Nou nou wat een klap deelt de politie uit. Ik kom zo’n gast nog regelmatig tegen wanneer ik de hond uitlaat. Dus zo erg opgesloten zit hij niet. Je kunt wel zien dat het schorem is, omdat die gast zijn valse agressieve Argentijnse Mastif vrolijk los laat lopen.


  ⚠️ Meld

 5. Tja… druppel op een gloeiend hete plaat, als je het mij vraagt. En een paar koeriertjes en loopjongetjes oppakken zal ook weinig zoden aan de dijk zetten. De ‘grote jongens’ ontlopen de straf die ze verdienen. Daarentegen: elke gram van die troep die van de straat gehaald wordt, is mooi meegenomen.


  ⚠️ Meld

 6. @Tsja: inderdaad. Meestal zijn eigenaren van valse, loslopende Mastifs keurige modelburgers;). Het aantal criminelen en overlastveroorzakers in die groep is net zo hoog als onder eigenaren van labradors, boxers, golden retrievers en dergelijke.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.