Handbikebattle op gletscher in Tirol

Zwolle – Dit jaar doen er zes (oud-) revalidanten van Vogellanden, centrum voor revalidatie in Zwolle, mee aan de Handbikebattle 2015. Zij gaan de uitdaging aan om op 18 juni 2015 de Oostenrijkse Kaunertaler gletscher in Tirol te beklimmen met hun handbike. Een ambitieus doel dat veel doorzettingsvermogen en training vergt. Het team BIRDS on WHEELS van Vogellanden is druk met de voorbereidingen. Wekelijks wordt er hard getraind voor de klim onder begeleiding van behandelaren en coaches.

‘Het is fantastisch dat wij de ambitieuze (oud-)revalidanten mogen faciliteren en dat de behandelaren hen de berg op coachen.’ Reageert bestuurder Fenna Eefting enthousiast. Op donderdag 11 juni a.s. staat er een uitgebreide training gepland van 17:00 tot 20:00 uur. Eerst worden de handbikes gecontroleerd door Double Performance waarna het team gezamenlijk gaat eten en vervolgens zal trainen. Als blijk van waardering voor de enorme gedrevenheid van alle deelnemers worden zij aan het begin van deze teambijeenkomst in het zonnetje gezet. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

De organisatie van de Handbikebattle daagt de deelnemers uit om fysieke en mentale grenzen te verleggen. Deelnemers gaan letterlijk een berg beklimmen met hun handbike. Uit voorgaande jaren is gebleken dat deelnemers kracht krijgen uit deze ervaring die helpen bij het nastreven van andere dromen.

Het team BIRDS on WHEELS van Vogellanden neemt het 18 juni op tegen teams van andere revalidatiecentra in Nederland.

Artikel delen: