Midzomerconcert Het Britten Jeugd Strijkorkest

Zwolle – Op vrijdagavond 19 juni in de Grote Kerk van Zwolle verzorgt Het Britten Jeugd Strijkorkest een zwoel midzomerconcert. Het talentvolle jeugdorkest gaat deze zomer op tournee door Frankrijk. Niemand minder dan sopraan Bernadeta Astari zal meegaan.

Op 19 juni is de laatste kans het tourneeprogramma in Nederland te horen. Het Britten Jeugd Strijkorkest maakte in korte tijd furore met haar gedreven en bevlogen concerten in binnen-­ en buitenland. Op 19 juni zal sopraan Bernadeta Astari Les Illuminations van Benjamin Britten ten gehore brengen. Bernadeta (1988) zong deze maand de sterren van de hemel in de succesvolle opera Orpheo e Eurydice en gaat een glanzende carrière tegemoet. Een carrière waar de winnaars van het Britten Concours 2015 van dromen. Dit aanstormend talent zal ook 19 juni te horen zijn.

Jaarlijks gaat Het Britten op tournee, wat telkens een groot feest is. De goed bezochte concerten en het contact met publiek uit andere landen is een bron van inspiratie voor de toekomst van de orkestleden. Dit jaar reizen we van 3 t/m 10 juli door Frankrijk.
 
Het eerste concert is in de kunststad Parijs en daarna reist het orkest door naar de Provence waar zij steden zullen aandoen als Valence, Nîmes, Avignon en Aix-­‐en-­‐ Provence. Op de terugreis wordt het publiek in de Bourgogne, Sainte Colombe en Auxois, ook nog getrakteerd op een concert. Om de tourneebijdrage van de leden behapbaar te houden, is Het Britten een crowdfund-­‐actie via Voor de kunst gestart. En met succes; we hebben het streefbedrag binnen de

termijn gehaald!

 
Kijk voor meer informatie op www.hetbritten.nl .
Artikel delen: