Klassiek Schubert-concert op de deel

Zwolle – Op zaterdag 13 juni 2015 wordt een uniek klassiek concert gehouden op de deel in Windesheim, onder de rook van Zwolle. Het gaat om het octet in F major D 803 van componist Franz Schubert. Zelden wordt dit stuk live uitgevoerd. Aan u de kans erbij te zijn!

Schubert heeft deze indrukwekkende kamermuziek in 1824 geschreven voor acht instrumenten. Acht musici uit Midden-, Noord- en Oost-Nederland hebben zich laten uitdagen door Schubert. Zij zullen de noten van deze beroemde Weense componist voor u ten gehore te brengen. Het totale muziekstuk bestaat uit zes delen. Het concert van Schubert is uniek omdat slechts acht musici een stuk neerzetten met een lengte van maar liefst een uur. Dit is bewonderenswaardig lang voor één muziekstuk. Vijf strijkers en drie blazers hebben in 2014 de handen in elkaar geslagen om deze muzieknoten van Schubert live te presenteren. Na maanden repeteren in kleine en grote ruimten zijn de musici nu zover dat ze de noten willen delen met het grote publiek. Zorg dat u erbij bent!

Strijkers & Blazers
De octetbezetting bestaat uit vijf strijkers en drie blazers: Gert-Jan Klijnstra uit Goor (1e viool), Elisabeth van Aerde uit Dalfsen (2e viool), Gabriëlle Bos uit Heino (altviool), Josette Koopmans uit Zwolle (cello), Joke Bakker uit Zwolle (contrabas), Arjan Eek uit Heino (klarinet), Wanda Koopmans uit Baarn (fagot) en Ingwer van Hoek uit Westerbork (hoorn).

Klassiek op de deel
Het belooft een uniek zomerconcert te worden op een bijzondere locatie: op de deel van Sallands oudste boerderij in Windesheim. Klassiek & Romantisch. Voor en door muziekliefhebbers. 

Het klassieke concert wordt gehouden op zaterdag 13 juni 2015 van 20:30 tot 21:30 uur aan de Veldweg 1 / 2 in Windesheim (vlakbij Zwolle). Entree vrij; een kleine gift na afloop is welkom.

Artikel delen: