Zwolse Beiaardconcerten zomer 2015

Zwolle – De Zomerserie 2015 met de donderdagavondconcerten op het carillon van de Peperbus te Zwolle start op donderdag 4 juni met een concert van de in Zwolle geboren beiaardier Bob van der Linde. Deze concerten kunt u in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle (ingang Melkmarkt 41) gratis komen beluisteren. Volgende concerten zijn op 11, 18 en 25 juni, 2, 9, 16 en 23 juli 2015. Aanvang 20.00 uur.

roy_kroezen.jpg 

Foto: Bert Dijkink

De stukken die gespeeld worden bestrijken vele eeuwen (beiaard)muziek en komen uit vele delen van Europa en daarbuiten. Op 2 juli speelt stadsbeiaardier Roy Kroezen met Capella del Arte, dat onder leiding van Norbert Kunst speelt op bijzondere historische instrumenten zoals pommers, schalmeien, dulcianen en posaunes. Het orkest (inde tuin van het Stedelijk Museum Zwolle) en de beiaardier (in de toren) spelen samen, maar ook elk afzonderlijk.

Op het plasmascherm in de MuseumCoffeeshop zijn de handelingen van de beiaardier te volgen. Via de site www.zwolsebeiaard.nl kunt u het uitgebreide programma bekijken.

Artikel delen: