Defilé op het allerlaatst toch afgelast

Zwolle – Vrijdagavond is tot grote teleurstelling voor de deelnemers, maar ook de beslissende organisatie besloten het defilé af te lasten.

Waar de organisatie eerder op de avond nog als peil tijdstip om 18.45 uur besloot het defilé door te laten gaan, is rond 19.30 uur toch besloten dat het weer te riskant geacht werd om de 8.000 wandelaars verantwoord het defilé te laten lopen. Groep voor groep werden de deelnemers geinformeerd, die al klaar stonden in het Park de Wezenlanden om te gaan starten. De teleurstelling was groot, maar desondanks was er begrio voor deze moeilijke beslissing. Zowel deelnemers, deelnemende muziekkorpsen en kapellen en alle toeschouwers moesten dus op het allerlaaste moment onverrichter zake huiswaarts keren.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Vaak wordt er achteraf gemopperd op beslissingen omdat de situatie anders blijkt uit te vallen, maar dit was toch echt de goede beslissing. We hebben precies op tijd -droog- Westenholte bereikt. Jammer dat het niet doorging, maar het is niet anders.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben lid van 1 van de wandelverenigingen, natuurlijk is het jammer voor de kinderen. De organisatie durfde het risico niet te nemen voor de 8000 wandelaars, en als er wat gebeurd……

  Een vader sprak mij aan en vroeg of ze het defilé niet wat eerder konden houden. We hebben ook muziekkorpsen van buiten Zwolle met werkende mensen. Dan alle scholen, werkende ouders, hoe kun je ieder in de middag nog in gaan lichten om dit te vervroegen? En de binnenstad kan pas na de avondspits worden afgesloten. En zo nog meer, er komt veel kijken bij de organisatie van dit evenement. Mensen denken hier niet bij na en roepen maar wat of geven meteen negatief commentaar.


  ⚠️ Meld

 3. Betty,
  Hoeveel negatieve reactie staat hier boven? Afgezien van die ene vader (die gewoon een vraag stelt) valt het mee met negatief commentaar….  ⚠️ Meld

 4. Het geluid in het wezenlanden park was heftig. Omwonenden dit kwam door het onweer! Dus niet gaan klagen over de decibels!


  ⚠️ Meld

 5. Eens met Marco z .Betty hoeft niet zo snel in de verdediging te gaan. Alle lof voor de verstandige maatregel van de organisatie


  ⚠️ Meld

 6. Nou het is wel zo dat het defile in de middag kan worden gehouden want de kleinste bij ons moet om 7 uur naar bed.Dus doe je best Betty de volgende keer.


  ⚠️ Meld

 7. @Abel: ja want deze keer heeft ze duidelijk haar best niet gedaan. Kun je nog iets denigrerender zijn svp?

  Kritiek hebben is in dit geval wel erg makkelijk. Ik zou zelf juist blij zijn dat mensen zich er voor willen inzetten om zoiets te organiseren.


  ⚠️ Meld

 8. Waarschijnlijk doelt Betty op teleurgestelde kinderen en hun ouders gisteren. Op zich begrijpelijk, want voor vele lopers is het defilé het hoogtepunt van de avondvierdaagse. Niettemin een uitermate verstandig besluit van de organisatie. Ik denk dat iedereen na de aanvankelijke teleurstelling blij was dat het werd afgelast. Je moet er niet aan denken dat er hier gebeurde wat bij Rock am Ring in Menig (NRW) gisteren gebeurde: 6 zwaargewonden door het onweer.  ⚠️ Meld

 9. Mensen lezen niet goed, lieve mensen ik ga niet eens in de verdediging, ik vertelde alleen maar wat er allemaal bij het organiseren komt kijken. Natuurlijk snap ik dat ouders het eerder willen maar dat lukt niet. En ook dat de kleinere kids vroeg naar bed gaan en het nu later wordt. Ik vind het jammer dat mensen zo snel negatief commentaar geven.

  Heel jammer dat er zo’n discussie op gang komt, mensen lees het beter en deze dame bedoeld het juist goed.

  Die opmerking van Han vind ik goed, onweer bij park de Weezenlanden moet verboden worden, te veel decibels, haha.


  ⚠️ Meld

 10. En het defilé kan helaas niet in de middag worden gehouden, dan kun je nooit de binnenstad afsluiten, dat mag pas na de spits. We krijgen natuurlijk ook veel positieve opmerkingen van ouders over deze avond4daagse.

  En met het negatieve commentaar bedoel ik geen commentaar wat hier geplaatst wordt, want er staat immers geen negatief commentaar. Ik bedoel wat we geregeld van ouders te horen krijgen.


  ⚠️ Meld

 11. Ik vind ook dat Han gelijk heeft. Dat onweer houdt nergens rekening mee. Dat dat zomaar kan moet niet kunnen…:D


  ⚠️ Meld

 12. Hadden ze het maar in Zuid moeten houden – hier viel het erg mee met het onweer 8)
  Begrijpelijke beslissing van de organisatie. Maar dat is natuurlijk achteraf 😮

  Maar het zou misschien wel een idee zijn om mensen makkelijker te informeren. Wij kregen mailtjes van school – maar dat werkt natuurlijk niet als je weg moet. Maar je zou wel kunnen denken aan een SMS-bericht bij onvoorziene omstandigheden. De nummers kan je immers al vragen bij inschrijving voor zover nog niet bekend.
  Tis maar een idee,


  ⚠️ Meld

 13. De geluidsoverlast was in stadshagen nog flink te horen! Alles weer van slag hier.. Bedankt! Wanneer stap herrie uit de stad naar de rechter? Dit kan echt niet..

  Ontopic.

  Betty let maar niet op de reactie van Abel. Lijkt me meer een type het niet snapt maar vooral alleen aan zichzelf denkt. Daar zijn er helaas meer van… Het was een goede keus om het af te lassen, mocht er wat gebeurt zijn zaten ze weer te janken waarom er geen actie is ondernomen. Nederland zeikland..  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.