JCI op stap met visueel gehandicapten

Zwolle – De afgelopen week fietsten leden van JCI Zwolle andermaal met visueel gehandicapten op tandems rondom Zwolle, om de dag vervolgens af te sluiten met een blind diner. Het thema van 2015 droeg de naam “Kijk verder”. Het was een bijzondere dag, waarop ook leden van JCI (Junior Chamber International) mochten ervaren wat het is om nagenoeg blind te zijn.

 

familie_wennemars.jpg 

 

Na bemiddeling van Stichting Bartimeus meldden acht visueel gehandicapten zich voor de fietstocht. Op tandems vertrok het gezelschap vanaf Bartimeus in Zwolle richting Dalfsen, om na een tussenstop op de boerderij van de familie Wennemars via Lenthe weer terug naar Zwolle te fietsen. Bij de familie Wennemars konden alle deelnemers vervolgens hun zintuigen prikkelen door te knuffelen met pasgeboren kalfjes en verse melk te proeven.

 

Blind Diner

De middag werd afgesloten door middel van een ‘blind diner’ in restaurant Urbana in Zwolle. Daar kregen alle JCI leden een geblindeerde skibril op, om te kunnen ervaren wat het is om blind te zijn. Mede-organisator Johan Schaap lacht: “Dat was een bijzondere ervaring. Met de vingers in de rabarber tasten we met z’n allen tevergeefs naar de frieten. Het was één grote smeerboel aan tafel”. Serieus vervolgd hij: “Het was een bijzondere dag en we hebben echt mogen concluderen dat we veel kunnen leren van visueel gehandicapten als het gaat om levensvreugde en zelfredzaamheid”. 

 

Sponsors

De dag werd gesponsord door Sligro Zwolle, VG Sport, GaitRigter en de stichting Bartimeus. Ook de belangenloze medewerking van de familie Wennemars uit Dalfsen maakten deze dag volgens de leden van JCI Zwolle tot een succes.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)