Talenten strijden voor finale Kunstbende

Zwolle – Zaterdag heeft de Voorronde van Kunstbende Overijssel plaatsgevonden! Maar liefst  360 jongeren bestormden Poppodium Hedon in Zwolle in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater met fantastische acts en prachtige kunstwerken. De jury had de moeilijke taak de prijswinnaars te kiezen, maar het is ze gelukt. Via ‘Lees verder’ een overzicht van de gelukkige winnaars.

kunstbende-2.jpg 

Wethouder Jan Brink opende Kunstbende in Zwolle. De presentatoren waren minstens zo spraakmakend want met Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden) en MC en Rapper PAX, wel bekend van The Kyteman Orchestra op het podium werden de jongeren in stijl aangekondigd. De Zwolse band New Challenge Let’s Play heeft de Publieksprijs gewonnen van Kunstbende Overijssel 2015. Een enorme opsteker en stimulans voor deze band die waarschijnlijk de jongste deelnemers in zich had van deze grote talentenwedstrijd in Hedon. Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende. Deze vindt plaats op zaterdag 26 september in de Westergas in Amsterdam! De eerste, tweede en derde prijswinnaars winnen een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten, enz., beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de Provincie Overijssel. 

kunstbende-10.jpg  

 

kunstbende-6.jpg 

 

kunstbende-1.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

 
kunstbende-3.jpg
 
kunstbende-5.jpg
 
kunstbende-7.jpg
 
kunstbende-8.jpg
 
kunstbende-11.jpg
 
kunstbende-9.jpg 
 
De uitslagen:
 

1e prijs Muziek: Even tussendoor – Antithese
2e prijs Muziek: Lotta Rasva – I might fall in love with you tonight
3e prijs Muziek: Qwaine – Los

1e prijs DJ: Dakaveli – Celebration time
2e prijs DJ: DJ Yoran – The Boss
3e prijs DJ: WhiteJvck – DJ Set

1e prijs Dans: Minke & Armaty – Double Bash
2e prijs Dans: Maartje – Gevaarlijk slecht
3e prijs Dans: TEAM DOUBLE U – DANCE

1e prijs Theater: Gewoon – van Mei en Jou

2e prijs Theater: Isa & Judith – Verbeelding is geen werkelijkheid
3e prijs Theater: Theatermakerij Enschede – Dress to Repress

1e prijs Expo: Flora Ife Madu – AJOYO
2e prijs Expo: Robin – Alles
3e prijs Expo: Danique Hutten – Colorful people


1e prijs Taal: Emma Knol – Instinct van een feestbeestje
2e prijs Taal: Susan Diepenmaat – Ze was graag wie ze was
3e prijs Taal: Emma-Sophie – Als ik langs je raam kom

1e prijs Film: Melanie & Math – Broertje
2e prijs Film: Maartje – Slingers
3e prijs Film: Madelief Lammers – Teken

 

Winnaar ZOETE WRAAK: Small Talk

ZOETE WRAAK
Weet u wat Claudia de Breij, De Sluwe Vos!, Jacqueline Govaert, Martin Garrix, YES-R en Douwe Bob gemeen hebben? Dat ze Kunstbende nog nooit hebben gewonnen! Toch hebben ze later met prachtige carrières alsnog ‘wraak’ genomen op de jury van toen. 

En wraak nemen, daar draaide het vandaag óók om. Want ondanks dat Kunstbende al 25 jaar DE talentenwedstijd van Nederland is, zijn er ‘jongeren’ die wraak willde nemen op Kunstbende. Want reken maar uit. Sinds 1991 hebben er ruim 80.000 jongeren het Kunstbende podium beklommen. Er zijn regionaal 7500 prijzenpakketten uitgereikt en in de finale zijn er ruim 600 jongeren die een gouden, zilveren of koperen spotlight mee naar huis hebben genomen. Dat is veel, maar er zijn dus nog véél meer jongeren die niets hebben gewonnen!

Kunstbende gaf hen nu dé kans op wraak. De oud-jongeren (de oudste kon inmiddels 43 jaar zijn!) Zij kregen vandaag de kans om het geschil met Kunstbende voor eens en altijd te beslechten. 

Ter ere van het Jubileum van Kunstbende zijn alle oud deelnemers die nog steeds geen vrede hebben kunnen sluiten met hun verlies uitgedaagd om nog een keer hun ding te doen. Nog één allerlaatste keer krijgen zij de kans om een Kunstbendejury te overtuigen.  

Uit Overijssel namen er 8 acts wraak. Waarom? Omdat hun grungekapsel ervoor zorgde dat ze van het podium afdonderde. Omdat de lichttechnicus ze in het donker liet staan. Omdat ze dat zure jurylid van toen willen laten zien dat ze zijn uitgegroeid tot een gevaarlijk goed talent.  Kortom: het was Payback time! En eeuwige roem en een Gouden Rat. Een speciale jury gaat de deelnemers beoordelen. Wat hebben ze gewonnen? Ze gaan regelrecht naar de landelijke finale van Zoete Wraak op zaterdag 26 september 2015 in Amsterdam. 

 
Artikel delen:

Reageer