Jaarlijks motorevenement op Hessenpoort

Zwolle – Zondagmiddag vond op een circuit op bedrijventerrein Hessenpoort de Classics Demo van de Stichting Aanvullende Motorsport plaats. Zo’n 200 bezoekers kwamen naar de ronkende motoren op het stratencircuit kijken.

sam-5.jpg  

Een aantal jaren geleden vonden er ook op Hessenpoort wedstrijden met oude motoren plaats, maar die wedstrijden waren in handen van het Rijdend Motorsport Museum. SAM kwam in Zwolle terecht nadat twee kerkgangers in Dalfsen protest hadden aangetekend tegen de activiteiten van de stichting op zondag. Daar waar supermarkten op zondag dicht moeten blijven bood Zwolle hulp. Het circuit bestaat uit drie haakse bochten en twee flauwe bochten. Het circuit is in totaal 1200 meter; mooi breed, weinig putdeksels, weinig obstakels en het belangrijkste: géén omwonenden en slechts enkele bedrijven die aan of vlakbij de baan liggen. Ze zijn allemaal gesloten op zondag. "We zijn bij alle drie langsgegaan. Niemand maakte bezwaar." SAM organiseert dertien demonstratiewedstrijden voor motoren met bouwjaren van 1988 of ouder. De race in Zwolle was de eerste. Ongeveer 100 motoren in de klassen 50cc tot 750cc lieten zich rond de Steinfurtstraat zien en horen. De organisatie wil nu van het motorevement in Zwolle een jaarlijks gebeuren maken.

sam-2.jpg 

sam-6.jpg

sam-1.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

sam-4.jpg
 
sam-3.jpg
 
sam-7.jpg 
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Was een leuk evenement – wat mij betreft een aanwinst voor Zwolle. Motoren van verschillende klassen en mannelijke/vrouwelijke coureurs.
    Prachtig om de liefhebbers met de sport bezig te zien.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.