Optimale samenwerking baasje en hond

Zwolle – Op het terrein van het Kynologisch Centrum in Zwolle vond dit weekend een grote behendigheidswedstrijd voor honden plaats. KC Hoogeveen organiseerde het behendigheidsweekend op het terrein bij de KC Zwolle aan de Anthony Fokkerstraat in Zwolle. Om de oefeningen en het parcours in een snelle tijd af te leggen is een optimale samenwerking vereist van het baasje met de hond.

kc_zwolle-20.jpg 

Net als ieder jaar organiseerde KC Hoogeveen ook dit jaar weer landelijke behendigheidswedstrijden. Wedstrijden waarbij deelnemers uit heel het land komen om punten te verzamelen. Onder andere voor de NK Team selectie. De wedstrijd van KC Hoogeveen dit weekend in Zwolle was de laatste wedstrijd voor het NK, dat maakte de wedstrijdspanning extra groot voor een hoop deelnemers. Helaas voor KC Hoogeveen werd er door een buurvereniging in Hoogeveen dit weekend een " Westernweekend" gehouden, waardoor er veel geschoten zou worden. Voor de honden was dat niet ideaal, dus moesten zij naar Zwolle uitwijken. Voor Zwolle was dit de eerste Behendigheidsweekend dat op de locatie bij KC Zwolle. Op 27 juni a.s. wordt op het Kynologisch Centrum in Zwolle aan de Anthony Fokkerstraat de rassenhondenshow “De Nationale” gehouden.

kc_zwolle-17.jpg

kc_zwolle-13.jpg

kc_zwolle-2.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Alle negen Nederlandse rassen strijden hier om de titel. Deze honden zijn een levend cultureel erfgoed en juist dat is wat de organisatie van De Nationale wil uitdragen. Op het gehele evenemententerrein kunnen de bezoekers alles te weten komen over deze honden. Behalve een straat waar alle rassenverenigingen vertegenwoordigd zijn, is er ook een fair die deze dag eer aan doet. Zie ook de speciale site voor deze show: www.denationale.org.
 
kc_zwolle-1.jpg 
 
kc_zwolle-2.jpg
 
kc_zwolle-3.jpg 
 
kc_zwolle-4.jpg
 
kc_zwolle-5.jpg
 
kc_zwolle-6.jpg
 
kc_zwolle-7.jpg
 
kc_zwolle-8.jpg
 
kc_zwolle-9.jpg
 
kc_zwolle-10.jpg 
 
kc_zwolle-11.jpg
 
kc_zwolle-12.jpg
 
kc_zwolle-14.jpg
 
kc_zwolle-15.jpg
 
kc_zwolle-16.jpg
 
kc_zwolle-18.jpg 
 
kc_zwolle-19.jpg
 
kc_zwolle-21.jpg 
 
 
 
Artikel delen: