Succes voor Tabonon Zwolle

Zwolle – Afgelopen zaterdag is vechtsportschool Tabonon Zwolle in grote getale afgereisd naar Drachten, voor het Warriors of the North gala. Voor Tabonon kwamen op dit gala maar liefst drie kickboksers en drie MMA vechters in de ring. Het was de eerste keer dat zoveel vechters van de Zwolse sportschool op hetzelfde gala uitkwamen. De wedstrijdvechters gingen niet alleen, naast de trainers en de verzorgers gingen er ruim vijftig mensen mee om de wedstrijdvechters aan te moedigen. 

 

Dat er zoveel clubgenoten, vrienden en familieleden meegingen was fantastisch voor de vereniging. Ten eerste zorgde het voor een geweldige sfeer tijdens het gala. Vanwege het luide gejuich kon men niet om Tabonon Zwolle heen. Ten tweede laat dit zien hoe de mensen van de sportschool met z’n allen naar wedstrijden toe trainen. De wedstrijdvechters kunnen het niet alleen, ze hebben sparringpartners maar ook steun vanuit huis nodig om zich voor te bereiden. Met zoveel supporters voelen de vechters zich gesteund in de ring.

Mooi resultaat

De supporters werden niet teleurgesteld. Maikel Hofman stond voor het eerst in de ring. De eerste twee rondes was hij zeer dominant en wist hij met goede stoten en traptechnieken de rondes naar zich toe te trekken. In de derde ronde ging het wat meer gelijk op, maar vanwege zijn sterke start ging de winst naar Maikel. 

 

Ook Bjorn Overdijk kwam als winnaar uit de ring. Naarmate de wedstrijd vorderde liet hij zich steeds beter zien. Dankzij deze mooie overwinning mag Bjorn vanaf nu in de C klasse uitkomen. 

 

Wim van der Vinne was overtuigd van zijn doel, hij wilde de overwinning mee naar huis nemen. Met goede directes, hoeken en harde low kicks, had Wim overduidelijk de leiding en zo werd zijn doel bereikt. 

 

De drie MMA vechters maakten afgelopen zaterdag allemaal hun debuut in de ring. Radoslaw Korski begon heel overtuigend, helaas wist zijn tegenstander zijn arm te controleren waarna Radoslaw moest afkloppen op een armbar. 

 

Ook Lennart van Arendonk vocht zijn eerste partij. Hij heeft goede dingen laten zien. Zijn tegenstander was echter beter waardoor de scheidrechter de partij voortijdig stopte. 

 

Karim Wolters mocht als laatste Zwollenaar zijn opwachting maken. Het was het wachten waard, in een korte maar zeer heftige partij liet Karim zien dat hij de sterkste was. Ook nu stopte de scheidsrechter de partij, Karim won op Technische Knock-Out. 

 

De jongens hebben allemaal hard getraind voor het gala, de overwinning waren dan ook zeker verdiend. Team Tabonon heeft, samen met de geweldige supporters, een fantastische prestatie neergezet in Drachten. 

Artikel delen: