Leerlingen De Twijn verleggen sportieve grenzen

Zwolle – Sportcomplex Bentinckspark in Hoogeveen is ook dit jaar het decor van de Special Heroes Challenge. Op vrijdag 12 juni gaan 300 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs samen grenzen verleggen tijdens de sportdag die wordt georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogeveen. Ruim 50 leerlingen van de Twijn reizen af naar Hoogeveen en gaan de sportieve uitdaging aan.

In samenwerking met de lokale sportverenigingen en sportaanbieders is een ruim en uitdagend sportaanbod samengesteld. Freerunning, judo, korfbal, survival (zit)volleybal, streetdance zijn enkele van de aangeboden clinics. Bij de Twijn in Zwolle draait het programma al enkele jaren en stelt de projectleider van Special Heroes samen de school een sportaanbod op maat samen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die Zwolle rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Special Heroes is een samenwerking van NOC*NSF, Stichting Onbeperkt Sportief en de PO-Raad. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl.

Maximale beleving tijdens clinics

Om 9.30 uur arriveren naast de jongeren uit Zwolle ook leerlingen van de W.A. van Lieflandschool (Assen), Mackayschool (Meppel), Thriantaschool (Emmen) en De Windroos (Hoogeveen) op het Bentinckspark waarna de Special Heroes Challenge officieel geopend zal worden door de sportwethouder van de gemeente Hoogeveen. Na de opening volgen de leerlingen in vaste groepen tussen 10.00 en 13.30 uur drie van de elf aangeboden clinics. De sportlessen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Hoogeveen en omstreken. Ook studenten van het Drenthe College, Windesheim Zwolle en Hanze Hogeschool Groningen zullen actief zijn bij de clinics. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van 12 juni een speciale dag te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven en na afloop huiswaarts te laten gaan als echte helden van de school! 

Iedereen kan een held zijn!

Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon. Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Special Heroes deelgenomen.

Artikel delen:

Reageer