‘Het leger kan de kleren krijgen’

Zwolle – Het ROC Menso Alting uit Zwolle komt in actie voor het Leger des Heils. Ze gaat meewerken aan de campagne ‘Het Leger kan de kleren krijgen’ van het Leger des Heils. Tot en met 15 juni wordt er kleding ingezameld in de ReShare-box van het Leger des Heils. Met dit project wil Menso Alting bewustwording creëren onder haar studenten.

krijg_de_kleren.jpg

De actie wordt geleid en georganiseerd door tweedejaarsstudenten commercieel en secretarieel van Menso Alting Zwolle. De studenten doen door het coördineren van deze actie ervaring op in het organiseren en promoten van acties en evenementen. Tijdens de actieweek komen er verschillende taken aan bod. Zo zorgen de studenten ook voor een website en een promotiefilmpje die gelinkt kunnen worden aan de ReShare-actie. Ook is er een gastcollege van een medewerker van het Leger des Heils waar de studenten aan hebben deelgenomen . ‘Het is heel belangrijk de doelgroep jongvolwassenen bewust te maken van het belang van textielinzameling; daar ligt de toekomst.’ Aldus Jolande Uringa van het Leger des Heils.

Christelijke identiteit
Het Leger des Heils wil het voorbeeld van Jezus volgen en daarom omzien naar mensen die het minder hebben. Door deze doelstelling is het Leger des Heils een doel dat prima bij het Menso Alting met haar christelijke identiteit past.

Meedoen?
Wilt u ook bijdragen aan het project van Menso Alting? Dan kunt u tijdens schooltijden uw kleding inleveren in de ReBox.

Artikel delen: