GroenLinks Zwolle organiseert ‘zorgzwerm’

Zwolle – Hoe krijgt de cliënt een sterkere positie in het geweld van gemeente, sociale wijkteams en zorgverzekeraars? Die vraag staat woensdagavond 10 juni centraal tijdens een bijeenkomst van de GroenLinks ‘zorgzwerm’. De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum De Bestevaer in De Wipstrik.  

Bijna een half jaar zijn gemeenten nu verantwoordelijk voor veel nieuwe zorgtaken. Helemaal vlekkeloos gaat dat, ook in Zwolle, nog zeker niet. Ook landelijk is de discussie over bijvoorbeeld de positie van de zorgverzekeraars volop gaande. GroenLinks lanceerde in maart een visie op de zorg, om de balans tussen patiënt/cliënt, zorgaanbieder en zorginkoper weer in evenwicht te krijgen. Corinne Ellemeet, destijds Tweede Kamerlid, stelt in haar visie: “De afgelopen kabinetten hebben eenzijdig op kostenbeheersing gestuurd, waarbij de regierol is toegedicht aan de inkoper van zorg (zorgverzekeraar/gemeente). Daardoor is de driehoek van zorgpartijen uit balans geraakt, met alle gevolgen van dien.”

Woensdagavond 10 juni gooit GroenLinks Zwolle het in de groep: Hoe krijgt de cliënt een sterkere positie in het geweld van de gemeente, het sociale wijkteam en de zorgaanbieders? ‘De groep’ is geen vaste werkgroep, maar een ‘zwerm’ van wisselende deelnemers. Iedereen is van harte welkom om mee te praten.

De bijeenkomst begint om 20:00 uur in Wijkcentrum De Bestevaer (Trompstraat 10B, 8023 TP Zwolle).
Het volledige programma is te vinden in de agenda op de website www.groenlinkszwolle.nl

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst, via het mailadres: zorg@groenlinkszwolle.nl.

Artikel delen: