Cultuur Festival Stadshagen op herhaling

Zwolle – Het was de eerste keer voor het cultuurfestival, zaterdag in het Twistvlietpark. Het was prachtig weer met de hele dag een stralende zon in een wolkvrije lucht. Het publiek kwam in golven op bepaalde activiteiten af. Het ene moment was het druk, een later moment wat rustiger. 

 

Er heerste een gemoedelijke en vrolijke sfeer. Een geslaagd eerste Cultuurfestival dat zeker veel potentie heeft om de komende jaren uit te groeien. De reacties van passanten waren positief: “Goed georganiseerd, leuke sfeer en mooi al die verschillende activiteiten,” waren veelgehoorde opmerkingen. Klaas Schuuring, de initiatiefnemer, vertelt stralend: “Het liep allemaal gesmeerd, het was een vrolijke boel. Er zijn alweer aanvragen binnen om volgend jaar mee te mogen doen. Dus we gaan op naar het Cultuur Festival in Stadshagen in 2016!”

 

Veel jongeren

Het festival bestond uit allerhande kraampjes waar demonstraties werden gehouden, zoals een aantal schilders en andere creatievelingen. Ook werden er workshops striptekenen, stopmotion, flamenco, hiphopdans, zelf een rap maken en kleuterdans gegeven. De wijkboerderij de Stadshoeve gaf uitleg over haar actie om wijkbewoners actief te betrekken bij dit participatietraject. Er waren in verhouding veel jongeren aanwezig op het festival. Zij kwamen op een leuke manier in contact met bewoners om te spreken over een goede chillplek voor hen. 

 

Ook voor de jongsten waren er leuke dingen te doen, lekker met blote voeten op een modderpad of zelf klei maken. Kinderen uit de wijk deden mee aan de kleurwedstrijd. De winnaars kregen een waardebon voor een speelgoedwinkel. De winnende kleurplaten zijn gemaakt door Romee (3 jaar), Jasper (8 jaar) en Marleen (5 jaar). De zomerarcadegames liepen heel goed, vele kinderen zaten ondanks de warmte toch met elkaar te gamen.

 

Naast de vele optredens, die afgestemd waren op verschillende doelgroepen, waren er nog andere activiteiten. Zoals uitleg over energiebesparing, over zonnepanelen en de Groene Kinderopvang. Het gebeurde allemaal in een gezellige, ongedwongen sfeer. Meer informatie www.cultuurfestivalstadshagen.nl

Artikel delen:
Reacties 3
 1. De evenementen zijn totaal verschillend van inhoud en concept.
  Cultuur festival Stadshagen is gratis en heeft duurzaamheid en natuur in het programma staan.
  Maar, inderdaad, volgend jaar prikken wij zeker een andere datum.
  Wij wilden begrip tonen voor Ramadan en voor het evenement marathon op de 13 e in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. Gelukkig hadden Robby Valentine en Aniday ondanks de lage opkomst s’avonds toch veel plezier op het podium. De mensen hebben wat gemist hoor! 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.