Dertiende plek voor dames triatleten TV Triade

Zwolle – Het damesteam van de Zwolse triatlonvereniging TV Triade is in de tweede wedstrijd van de landelijke 1eDvisie competitie op een gedeelde 13e plek geëindigd. De Duin Triatlon in Almere van afgelopen zondag bestond uit 750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. In de tussenstand staat het team nu op een prima twaalfde plaats.

 

teamfoto_triade_duin_triathlon_almere.jpg 

 

Door de hoge golven van het IJsselmeer was het zwemonderdeel erg zwaar. Het fietsparcours ging langs de dijk naar Lelystad waarbij de triatleten 2x heen en weer moesten. Hier was de wind een heuse tegenstander. Als toetje mochten de dames de ruim 5 km hardlopen door veelal mul zand. Al met al een zwaar parcours onder zware omstandigheden waardoor het een heus spektakelstuk werd. Het zonnetje en de uiteindelijk 13e plek maakten dat het team tevreden terugblikt op de tweede wedstrijd. Esmeralda Spek-Hovestad legde de sprintafstand in Almere af in een tijd van 1:15:12 en eindigde daarmee op een uitstekende 27ste plaats. Patricia Seinen werd 43ste van de 64 deelnemers, en Arlana van Ommen en Saskia Berris eindigden op een respectievelijke 49ste en 50ste plaats.

Vorig jaar eindigde het triatlonteam van TV Triade op een 8e plaats van de 29 teams. De nationale triatloncompetitie heeft er sinds dit jaar een tweede divisie bij. Daardoor heeft Triade te maken met sterk toegenomen concurrentie. De ambitie van de dames ligt bij een plek in de top 10 van de eindklassering. Of dit haalbaar is, zal moeten blijken tijdens de volgende wedstrijd in Oud-Gastel op 27 juni. Hier staat een Olympische afstand op het programma en dat betekent dat de dames 1500 meter moeten zwemmen, 40km fietsen en 10 km hardlopen. Aan de start van de derde wedstrijd staan Francis van der Schoot, Saskia Berris, Olga Appelo en Carina Slingerland. Verder zijn er dit seizoen nog wedstrijden in Leiderdorp en Amsterdam. Het damesteam van TV Triade wordt gesponsord door FastForward Wheels, KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Artikel delen: