Openluchtbad Zwolle ’s morgens open

Zwolle – Openluchtbad Zwolle gaat vanaf woensdag 10 juni vier weken lang ’s morgens open voor mensen die baantjes willen zwemmen. Normaal gesproken is het bad ’s ochtends vanaf 11.00 uur open, maar de komende weken kunnen baantjeszwemmers er ook tussen 07.00 uur en 09.00 uur terecht. 

 

zwem4daagse_zwolle.jpg 

 

Het baantjeszwemmen is een proef. Als er voldoende animo blijkt, is de kans erg groot dat het zwembad in de toekomst structureel ’s ochtends open gaat. Bovendien is de proef voor iedereen toegankelijk, leden en niet-leden van het bad kunnen meedoen. Normaal gesproken is het zwembad alleen toegankelijk voor leden. Leden van het zwembad kunnen gratis meedoen aan het baantjeszwemmen, niet-leden betalen 4 euro per keer.  Speciaal voor de baantjeszwemmers is het winkeltje bij het zwembad ook in de ochtenden geopend. Je kunt er een kop koffie en een broodje als ontbijt krijgen. Het baantjeszwemmen is de komende weken op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Tussen 07.00 uur en 09.00 uur kun je er terecht. Let op: de recreatieve baden zijn dan nog gesloten.  Die gaan op de reguliere tijd open.

Het bestuur van het Openluchtbad heeft er bewust voor gekozen om ook niet-leden toe te laten tot het baantjeszwemmen. Het is namelijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met het zwembad. 

De proef van het Openluchtbad duurt tot en met 3 juli. Daarna wordt gekeken of het baantjeszwemmen een vervolg krijgt. 

Voor meer informatie over het Openluchtbad Zwolle kun je terecht op www.openluchtbad-zwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Mooi weer is er al dagen. Sinds donderdag elke dag baantjes gezwommen. Hou er rekening mee dat in het water, het weer niet uit maakt (mits geen onweer). Het water is heerlijk.


  ⚠️ Meld

 2. Nou laten die gekken dan maar in de ochtend baantjes gaan zwemmen.
  Vorige week was ik baantjes aan het zwemmen kwamen een paar van die fanatiekelingen voorbij zwemmen kreeg een teen in mijn hol en een elleboog op de kin geen sorry zeggen en kwaad kijken omdat je in de middelste baan zwom.


  ⚠️ Meld

 3. Zwom je ook in het midden van een baan? De banen zijn lekker breed, maar als je elkaar passeert is het wel zo netjes zo rechts mogelijk te gaan zwemmen.

  Nog geen excuus om geen excuus aan te bieden, maar de kwade gezichten zijn dan wel begrijpelijk. De baan is van iedereen.


  ⚠️ Meld

 4. Misschien een domme opmerking maar als ik die foto zo zie dan ben je toch ook stapelgek om met z’n alleen in één of twee banen te zwemmen terwijl de andere banen niet gebruikt worden?


  ⚠️ Meld

 5. Bigge: dat zie je verkeerd. dit is handiger, want nu hoef je alleen die twee banen schoon te maken, en niet het hele zwembad.


  ⚠️ Meld

 6. Hmm gezien de schoonmaakkosten is een spitsbaan dus ook geen optie. Zijn snelheidsbeperkingen misschien een goede optie?


  ⚠️ Meld

 7. Banen zijn nu lekker breed. En nee Abel, ik schop geen mensen. Zwem wel dagelijks m’n baantjes. Niet om 5:00 (zwembad gesloten) en niet naakt (is minder gestroomlijnd).


  ⚠️ Meld

 8. De stroomlijn was vanochtend tijdens het zwemmen inderdaad iets minder, maar voordeel is dat je wel goed schoon wordt aldaar. 😮


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.