Militaire ‘Heldendag’ bij WC Stadshagen

Zwolle – Het begint al bijna een traditie te worden dat winkelcentrum Stadshagen op de zaterdag voorafgaand aan Vaderdag aandacht besteed aan de helden van Nederland. Na de brandweer, ambulance en politie is dit jaar Defensie aan de beurt.

De militairen van 101 Geniebataljon uit Wezep komen op zaterdag 20 juni op bezoek om te laten zien wat ze onder andere allemaal kunnen bouwen. En ze pakken groots uit. Je kunt onder andere een constructie-/lascontainer, hijskraan en graafmachine bekijken. Met de imposante mattenlegger worden meermaals demo’s gegeven en kinderen kunnen een ritje maken in de mattenlegger of een kiepauto. De afdeling Werving & Selectie van Defensie staat klaar om bezoekers te informeren over werken bij Defensie. Kinderen en hun ouders kunnen zelf ook aan de slag. Kinderen kunnen een stempelkaart halen en een aantal activiteiten uitvoeren zoals vlot varen, overall hangen, hijsen met een hijskraan en een hindernisbaan. 

Ook worden vaders en moeders uitgedaagd om mee te doen en te laten zien of ze militair bloed hebben. Daarnaast staat onze fotograaf tijdens het hele evenement klaar om je op de foto te zetten in militair gevechtspak en camouflageschmink. Uiteraard is ook Partou weer van de partij zondat kinderen een leuk knutselwerkje voor Vaderdag kunnen maken in de kidstent.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer