Zwolle krijgt EerlijkWinkelen route

Zwolle – Op vrijdag 12 juni vindt in Le Perron (Diezerpoortenplas 9) de lancering plaats van de EerlijkWinkelen route van Zwolle. Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel zal het eerste exemplaar aanbieden aan wethouder Filip van As. Naast een drankje en een hapje wordt de EerlijkWinkelen route feestelijk gelanceerd door Blauwfinger Theatersport Zwolle.

 

Op de winkelroute staan 24 ondernemingen die een eerlijk alternatief bieden. Met de Eerlijk Winkelen campagne wordt er gestreefd naar een groter aanbod van EerlijkWinkelen routes met winkels en eetgelegenheden die deels fairtrade, biologische en/of tweedehands producten gebruiken of verkopen. Het doel van de EerlijkWinkelen route is enerzijds het bieden van een platform voor ondernemers met een eerlijk aanbod, en anderzijds om consumenten wegwijs te maken in het eerlijke en duurzame aanbod van hun stad. De campagne wordt in meerdere steden gevoerd en wordt nu dus uitgebreid met Zwolle!

Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fairtrade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Fairtrade producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.

Vanaf vrijdag 12 juni is de EerlijkWinkelen route gratis verkrijgbaar als opvouwbare Z-card bij de deelnemende winkels. De EerlijkWinkelen route Zwolle is een activiteit van Natuur en Milieu Overijssel en maakt onderdeel uit van het landelijk programma van MVO Loont (www.mvoloont.com). 

Voor meer informatie zie: www.eerlijkwinkelen.nl 

Artikel delen:

Reageer