Plan voor fietssnelweg Zwolle – Meppel

Zwolle – In de media is er regelmatig sprake van een fietssnelweg Zwolle – Staphorst  –  Meppel. De gemeente Staphorst ziet daarbij het liefst dat deze fietsroute langs de spoorlijn naar Zwolle wordt aangelegd.  De ChristenUnie hoort echter dat de Provincie ernstige aarzelingen heeft hierbij, terwijl andere partners voor zijn. 

fietssnelweg.jpg 

Fractievoorzitter Westert en Statenlid te Rietstap vragen zich af of het college van Gedeputeerde Staten (GS)  op de hoogte is van de plannen van Staphorst c.s. om te komen tot een fietssnelweg en of daarover formeel een standpunt is ingenomen en zo ja, hoe luidt  dit standpunt?  Onderkent GS het belang van fietssnelwegen? Zo ja, hoe past het belang van een fietssnelweg Meppel –Zwolle in die visie?

“In het nieuwe collegeakkoord wordt het toenemend belang van de fiets onderkend. Hoe past de realisatie van fietssnelwegen in dat traject en mogen wij van het college van GS een visie over de ontwikkeling van fietssnelwegen in onze provincie tegemoet zien?”  Ook vragen de ChristenUnie  Statenleden nadere informeren over het stadium van de plannen en de visie van de andere partners. Daarbij hoort de vraag of GS bereid is om met de colleges van de gemeenten Staphorst, Meppel en Drenthe in overleg te treden om de mogelijkheden van een fietssnelweg nader te onderzoeken.

De ChristenUnie ziet graag dat de Provinciale Staten wordt geïnformeerd over de uitkomst van die gesprekken.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wel een supergaaf idee, een fietssnelweg! Bestaat zoiets al ergens? Niet dat ik weet. Ik zou denken dat een soort van ‘overdekking’ de fietssnelweg nog mooier kan maken. En wellicht is er ook iets denkbaar dat er voor zorgt dat de fietser altijd een flinke wind in de rug heeft. Mega ventilators of zoiets?
  Soms is het ook gewoon beter om niet aan de kosten versus de baten te denken immers. Dat valt met zulke mooie innovatieve ideetjes toch niet te overzien.  ⚠️ Meld

 2. Kunnen we dan ook gelijk hebben over een fietssnelweg vanaf Dalfsen naar Zwolle? Daar hebben ze het ook al jaren over!


  ⚠️ Meld

 3. Hikstad, grotere onzin en fantasie als wat jij hier aan het verzinnen bent bestaat niet, een beetje het niveau kleuterschool. Een fietssnelweg is een weg van ongeveer 2,75 meter per richting, die weinig conflictpunten kent.

  Een overkapping en ventilators, is iets wat alleen in sprookjesboeken kan en in films, als je droog over wilt komen is er altijd nog een trein of auto.


  ⚠️ Meld

 4. Nou, Harlem, NY, zo gek is dat niet. In Qatar bestaat al een gekoeld overdekt fietspad. Plannen voor overdekte fietspaden zijn er op meer plaatsen. Bij regen en wind misschien lekker, maar anderzijds mis je ook het contact met de omgeving wat fietsen juist zo prettig maakt.


  ⚠️ Meld

 5. Mooie ideetjes en meningen hier lees ik. Trouwens in Qatar bestaat er ook een overdekte ski-piste dacht ik; bedoel maar te verduidelijken dat wat op het ene moment onzin en fantasie lijkt, het volgende moment opeens realiteit kan zijn, als er met passie, creativiteit en bevlogenheid aan de weg wordt getimmerd 🙂 Over het overdekte fietspad van Dalfsen naar Zwolle; hoe eerder hoe beter toch? Ik herinner me nog van school dat de luitjes uit Dalfsen in de wintertijd ongeveer helemaal kapot gingen, op de fiets heen en terug naar Zwolle. Voorhoofdsholte ontstekingen van de hagel, sneeuw en kou.

  En tsja, hoe moeilijk kan een fietspad (fiets-snelweg) overdekken en van wind-mee voorzien zijn eigenlijk? Volgens mij niet moeilijk, erg simpel dacht ik zelfs, technisch gezien.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.