Autistische jongeren ‘Mixen’ Cultuur en welzijn

Zwolle – Poppodium Hedon en Stichting Empower bieden autistische jongeren een plek om elkaar te ontmoeten en samen met de landelijke bekende DJ Roy El Kei muziek te mixen . Onder aanvoering van Roy El Kei en stichting Empower komen geïnteresseerde jongeren samen in de muziek studio van Hedon.

In een periode van 6 maanden volgen ze een traject waarbij ze muziek leren mixen. Ze werken uiteindelijk toe naar een optreden in de kleine zaal van het Zwolse pop podium Hedon. Het project geldt specifiek voor jongeren met een autisme spectrum stoornis die creatief bezig willen zijn met het mixen van electronische muziek. Wekelijks komen de jongeren bij elkaar om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarbij worden ze geholpen door DJ Roy El Kei en jongerenmedewerker Tjiel de Munck Mortier van Stichting Empower.

Roy El Kei "We creëren een relaxte sfeer; we praten over welke muziek stijl we leuk vinden, zoeken muziek uit, mixen muziek, er zijn oefen- en opnamemogelijkheden en de jongeren kunnen ervaring op doen. Ontwikkelen van talenten en competenties zijn het uitgangspunt van stichting Empower. We proberen zoveel mogelijk de ideeën en wensen van de jongeren in praktijk te brengen. Daarbij worden de jongeren zelf zoveel mogelijk actief ingezet."

Dit DJ project is een initiatief van Roy El Kei en . Dit muzikale project is een bijzonder concept waarbij cultuur en welzijn samenkomen. Het biedt jongeren kansen om hun talenten te ontwikkelen.. Tjiel de Munck Mortier. " Dit project past volledig in de filosofie van stichting Empower. Angst overwinnen, succes ervaren en vanuit daar een positief zelfbeeld ontwikkelen. Wanneer men zich goed voelt is men makkelijker te coachen op vaardigheden die men nog verder wil of moet ontwikkelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zelfredzaamheid of weerbaarheid. Normaal gesproken doen we dat vanuit organisatie via sport en een gezonde levensstijl". De aanmelding voor dit unieke project onder leiding van Roy El Kei is geopend. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via info@stichtingempower.nl

Artikel delen: