Tweede mini weggeefwinkel in Dieze Oost

Zwolle – In een schuurtje aan de Zerboltstraat in Dieze Oost is woensdagmiddag de tweede mini weggeefwinkel van in De Blauwe Schuur Zwolle geopend. Het andere fililiaal is aan de Molenweg in Assendorp. In deze bijzondere winkel is alles gratis. Baby- en kinderkleding enz. Maar bijvoorbeeld ook speelgoed.

10-06-2015__opening_weggeefwinkel_zerboldstraat_03.jpg 

Bij de opening was een Buitenspeeldag georganiseerd. Mede daardoor was er een springkussen en konden er spelletjes gespeeld worden. De dames Anneke Meupelenberg en Susanne van stichting Focus runnen de mini weggeefwinkel. De openingstijden zijn op woensdag (13.00 – 15.00 uur), en donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 13.00 uur. Iedereen is welkom om kleding en spullen gratis mee te nemen, wat je mooi vindt of goed kan gebruiken. Spullen brengen kan ook, alles wat mooi is en wat een ander goed kan gebruiken is welkom. Bij de blokhut in Dieze Oost is een lunchroom van stichting Focus waar je heerlijk tussen de middag wat kan eten voor een klein bedrag.

10-06-2015__opening_weggeefwinkel_zerboldstraat_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Gaat het hier stiekem ook om promotie voor de lunchroom van Focus?
  Mensen die zijn aangewezen op dit soort mooie voorzieningen als een weggeefwinkel, hebben vaak niet het geld om buiten de deur te lunchen…. Rare tegenstelling!

 2. Heel blij met een nieuw plekje bij Focus waar ik een winkeltje kan laten draaien zonder dat er geld bij komt kijken!
  Focus heeft een lunchroom in de wijk Dieze Oost waar je voor een klein bedrag heerlijk kan eten! Gistermiddag heb ik genoten van een heerlijke zelfgemaakte kippensoep en een heerlijk vers broodje erbij voor het bedrag van 2,50 euro. Niemand is verplicht om te lunchen bij Focus, maar als je voor zo’n bedrag heerlijk buiten de deur kan eten denk ik dat je daar niets kwaads van kan zeggen. Als je het zeker wilt weten kom je gewoon een keer kijken!

  De openingstijden op woensdag zijn niet 11:00 tot 13:00 maar 13:00 tot 15:00 uur.

 3. Wel heel jammer dat dit niet met de wijkmanager, de buurt en andere organisaties wordt kortgesloten, er komt namelijk eind juni ook al een weggeefwinkel in Dieze Oost! Door buurtbewoners gerund!!!!

 4. Beste iedereen,

  Stichting Focus biedt weggeefwinkel de Blauwe schuur een plek om hun goede initiatief uit te breiden. De Blauwe Schuur is een bestaand initiatief en is niet bedoelt als promotie voor onze lunchroom. De weggeefwinkel is een losstaand project onder leiding van Anneke Meupelenberg. De klanten van de weggeefwinkel zijn natuurlijk welkom (net zoals iedereen) om te lunchen of koffie te drinken bij Focus op Verbinden. Voor meer informatie of uitleg bent u van harte welkom om langs te komen aan Zerboltstraat 63a.

  Met vriendelijke groet,
  Suzanne | Focus op Verbinden.

Reageer