Ongestoord op straat spelen

Zwolle – Op woensdag 10 juni was het in Nederland Buitenspeeldag. Op vier locaties in Zwolle konden kinderen naar hartelust en ongestoord op straat spelen. Dat gebeurde onder andere op de Havezatheallee in de wijk Stadshagen.

buitenspeeldag-6.jpg 

Op deze woensdagmiddag ging kinderzender Nickelodeon tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart. Geen televisie die middag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. En de kinderen hoefden zich niet te vervelen want op zo’n 1000 locaties in heel Nederland werden er buitenspeelactiviteiten georganiseerd. Op de Buitenspeeldag spelen duizenden kinderen buiten. De initiatiefnemers vragen hiermee aandacht voor het buitenspelen. Niet alleen omdat buitenspelen leuk is, maar ook omdat buitenspelen gezond is en belangrijk voor opgroeiende kinderen. Twee jonge DJ’s verzorgden de muziek bij het kinderfeest. De brandweer uit Zwolle kwam ook nog even langs.

buitenspeeldag-11.jpg

buitenspeeldag-13.jpg 

buitenspeeldag-1.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Jantje Beton

Jantje Beton wil dat kinderen in hun buurt weer gewoon buiten kunnen spelen. Buitenspelen is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling, maar voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend. Veel speelomgevingen zijn verarmd en een op de vijf kinderen speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen. Dat is alarmerend en reden voor Jantje Beton om kinderen te ondersteunen hun eigen buurt leuker, vrijer en avontuurlijk te maken. Daarom is er de jaarlijkse Buitenspeeldag. Meer info: ww.jantjebeton.nl/buitenspeeldag .

buitenspeeldag-10.jpg 

buitenspeeldag-2.jpg

 buitenspeeldag-3.jpg 

buitenspeeldag-4.jpg

buitenspeeldag-5.jpg

buitenspeeldag-7.jpg

 buitenspeeldag-8.jpg

buitenspeeldag-9.jpg

buitenspeeldag-12.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Best een leuk initiatief hoor, maar dan gaat een kinder-tv zender die de hele dag drek uitzendt via tv-spotjes kids oproepen dat ze buiten moeten spelen. En morgen zenden ze dezelfde drek weer uit, met tussendoor reclames over frisdrank, duur speelgoed en spelcomputers. Logisch.

    Wij hebben ze vanmiddag gewoon naar buiten gesch*pt en daar heb ik geen commerciële tv-zender voor nodig 🙂


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.