PEC Zwolle directeur preekt tijdens Kerkennacht

Zwolle – Op 20 juni wordt in Zwolle voor de eerste keer, door de gezamenlijke kerken, een Kerkennacht georganiseerd. Het thema voor de Kerkennacht in Zwolle is Verbinding.

 

De Kerkennacht is een landelijk fenomeen, in 2007 begonnen, geleidelijk aan wordt het meer en meer een landelijk evenement met een lokaal karakter. De Kerkennacht in Zwolle wordt op 20 juni op een verrassende manier geopend bij de Groene Engel op de Grote Markt om 19.15 uur, en rond 00.30 uur eindigt de Kerkennacht. Er is in Zwolle gekozen voor drie locaties, de Plantagekerk bij het Kerkbrugje, de Grote Kerk aan de Grote Markt en de Lutherse Kerk aan de Koestraat/Blijmarkt. Elke locatie heeft min of meer een eigen profiel, gekoppeld aan het thema Verbinding. Van theater tot meditatie, van een bandoptreden tot klassiek orgelmuziek en van inzet voor de vluchteling tot een trouwdienst, waar je zo maar welkom bent. Voor een ieder wat wils, gelovig of niet gelovig. De kerk is open voor iedereen.

Op de avond zullen drie bekende Zwollenaren een Preek van de Leek laten horen, waaronder loco burgemeester Rene de Heer, en de heer Arjan Jansen, een van de directeuren van PEC Zwolle. Tenslotte zal bij verrassing nog een bekende vrouw uit de Zwolse samenleving als lekenprediker de mensen toe gaan spreken.  Zie ook ; www.zwolle.kerkennacht.nl.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Goed initiatief…20 juni verzamelen we toch om 15:30 met maten bij Elles Heetebrij. Kunnen we na een goede fundatie zomaar nog ff
  ‘De Engel’ aandoen, waar dan door leken wordt gepreekt vanaf 19.15 uur.

  Wel een hoog VVD-amateurpreek-gehalte (die Arjan zal ook wel niet op de SP stemmen; maar goed je kunt niet alles hebben 😉


  ⚠️ Meld

 2. Kerken, prima natuurlijk. Maarja een Moskee is geen kerk vernam ik hier wel eens, enja, ik verafschuw religieuse instanties en instituties.

  Waarom gaat PEC Zwolle in godsnaam in een kerk preken?, Kan dat niet beter op neutraal religieus terrein ?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.