Slootjessafari tijdens de Slootjesdagen

Zwolle – Kruip, glibber, speur en ontdek alles over de Overijsselse slootjes tijdens de Slootjesdagen. Op  13 en 14 juni beleven kinderen samen met hun (groot)ouders op 10 verschillende locaties in Overijssel een onvergetelijke natuurervaring, samen met de Overijsselse IVN afdelingen. De Slootjesdagen worden georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel en IVN.

Tijdens de Slootjesdagen kun je mee op slootjessafari, snorkelen in de sloot en mee kwaken met een kikkerconcert. Onder begeleiding van IVN Natuurgidsen worden kinderen echte Slootjesexperts en ontdekken ze wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot. Wil je weten waar en wanneer je naar een Slootjesdag-activiteit kunt gaan? Gebruik deze link: ivn.nl/slootjesdagen. Bestel meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je kunt ermee in de regen lopen en er zelfs mee zwemmen!

Over de Overijsselse IVN afdelingen
De 17 afdelingen betrekken mensen op lokaal niveau bij de natuur. Ze laten jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Samen organiseren de afdelingen talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel ondersteunt en adviseert de afdelingen bij het uitvoeren van hun taken.
Artikel delen: