Innovatiesafari moet plannen stimuleren in Zwolle

Twee teams van in totaal twaalf ambtenaren van de gemeente Zwolle zijn het bos ingestuurd om er met een creatief idee weer uit te komen. Dat is ze gelukt. Na drie inspiratievolle dagen zijn er twee zeer bruikbare ideeën uitgekomen. De gemeentelijke organisatie mocht kiezen welk idee het beste was. Dat was het idee: ‘Denk groot, denk Brood’, geïnspireerd door één van Zwolle´s beroemdheden, Herman Brood. De bedenkers mogen hun idee uitwerken.

Met het idee ‘Denk groot, denk Brood” hopen de bedenkers de creativiteit aan te boren van alle mensen die verslingerd zijn aan Zwolle om samen tot nieuwe plannen te komen. Iedere inwoner van Zwolle of Zwolse instelling kan een plan bedenken. Deze ideeën kunnen bijvoorbeeld getoond worden op een nieuw te maken website, besproken worden met een nog samen te stellen team van inspiratoren of ze kunnen op een inspirerende plek verder uitgedacht worden. En omdat iedereen de ideeën kan zien, kan ook iedereen er op reageren en er mee aan de slag. Het is niet de bedoeling dat alleen de gemeente er mee aan de gang gaat, maar ook andere instellingen die wat zien in de ideeën die worden aangeleverd. Het andere team had een plan bedacht om Zwolle en de Zwollenaren in beweging te krijgen, letterlijk en figuurlijk. Met het plan ‘De Bewegende Stad’ worden mensen aangezet om zowel het lijf als het brein aan het werk te zetten. .

Het idee bestaat uit een aantal nog nader uit te werken projecten. Eén van de projecten is één uur per week verplicht sporten voor alle ambtenaren, voor de helft voor rekening van de werkgever en voor helft voor rekening van de werknemer. Ambtenaren geven hiermee het goede voorbeeld aan de inwoners van Zwolle. Een ander project is wintersport in de IJsselhallen en zomersport in Park de Wezenlanden. Er komt een kick off op drie plekken in de stad,  Lübeckplein, Grote Markt en park de Wezenlanden, verbonden met videowalls. Het idee is om met hulp van Erben Wennemars (droogschaatsen), OpgeZwolle (Hip Hop) en Jan Vayne ( Muziekgymnastiek voor ouderen) die dag honderden, misschien wel duizenden Zwollenaren op de been te krijgen. Een eerste peiling van het team onder partners in de stad, zoals sportscholen en welzijns- instellingen, wees op veel enthousiasme voor het plan.

Ondanks dat het idee ‘Denk groot, denk Brood’ gewonnen heeft, zal ook het andere idee zeker niet in de koelkast gezet worden. Integendeel, het innovatieteam van de gemeente Zwolle zal kijken of dit idee misschien ook uitgewerkt kan worden

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ‘Denk groot, denk Brood’

  Ik wil niet veel zeggen, maar Brood sprong van het dak omdat het niet meer zag zitten.
  Dat was misschien wel het beste idee van deze safari.

  Eén van de projecten is één uur per week verplicht sporten voor alle ambtenaren, voor de helft voor rekening van de werkgever en voor helft voor rekening van de werknemer.

  Toemaar weer, smijt maar weer met gemeenschapsgeld. Ga %$@!@# zelf eens aan de slag.
  Ik heb ook nog een lumineus idee: woning van de zaak, auto van de zaak, vrouw van de zaak en eten op kosten van de zaak. Natuurlijk wel met behoud van loon.


  Maak melding

 2. Vrij vaag allemaal.
  Aan de ene kant geen subsidie voor “De stad als theater” en aan de andere kant de bevolking vragen om inspiratie.
  En waarom moeten die ambtenaren sporten op de helft van mijn kosten? Laat ze maar wat harder werken, verbranden ze misschien wel 8 keer zoveel koolhydraten.


  Maak melding

Reageer