Promotie voor zaalvoetbalkampioen AVC

Zwolle – In een rechtstreeks duel met koploper Le Gong heeft AVC in deze finale een klinkende overwinning behaald op directe concurrent Le Gong, wie vooraf de betere papieren had. AVC promoveert naar de 1e klasse B. Met veel publiek op de tribunes betraden de beiden kandidaten voor de titel de zaal. AVC was afgelopen weken met twee nederlagen op rij van slag en werd gepasseerd door Le Gong op de ranglijst. Le Gong was bij winst of gelijkspel de kampioen in de 2e klasse. De missie voor AVC was een overwinning op haar directe concurrent.

De eerste helft was spannend en beide kregen kansen op de openingstreffer, maar wisten de eerste doelpunten uit te stellen tot vlak voor rust. In het sportieve duel onder leiding van Freddy Mobach werd het aanwezig publiek goed vermaakt met aanvallend voetbal door beide teams. Onder leiding van de “Messi van AVC” Mustafa Bachiri kwam AVC in de 2e helft echt op toeren. De wedstrijd was echt beslist na een mooi doelpunt, met dubbele salto van Souliman Aouragh. Uiteindelijk werd Le Gong met 7-0 verslagen. De 2e periodetitel ging naar Roede Vooruit in de 2e klasse woensdag. Ondanks het kleine 4-6 verlies tegen het sterk spelend L&M Workwear. Het inhaalduel tussen Outsport en Karba werd met 3-5 gewonnen door Karba. ZVV Pruts verloor met 3-5 van Sleuteldienst.

In de hoofdklasse B waren de prijzen al verdeeld en wist Blazende Veiligheid vorige week al beslag te leggen op de 2eperiode. Kampioen Bordeaux Groen wist ook het laatste duel te winnen van Panhuis. Vastgoed Dalfsen sloot het seizoen goed af met een 10-3 zege op Eco Groen. Het team van Ittersum wat stopt in de zaalvoetbalcompetitie wist toch positief af te sluiten door Poppe Advocatuur met 10-6 nederlaag huiswaarts te sturen. Krijtje FC wist wederom te winnen en deze keer was De Belgische Keizer 2 het “slachtoffer”

De competitie in de WRZV zit er voor nu bijna op. Vrijdag 19 juni sluiten de kampioenen af met het jaarlijkse toernooi om het algemene WRZV Kampioenschap 2015. Het nieuwe seizoen wordt hervat op maandag 31 augustus en woensdag 2 september. 

“Het was een mooi seizoen, met sportieve en ook terechte winnaars. We zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen, zoals het er nu naar uitziet is het aantal teams weer terug op het maximale aantal, zoals ook in de 80’er jaren in de Ijsselhallen. Zes competities met maximaal 12 teams. Zaalvoetbal in Zwolle en staat weer goed op de kaart en hier mogen we met z’n allen trots op zijn”, aldus Voorzitter WRZV zaalvoetbal Freddy Eikelboom.

Er kunnen nog nieuwe teams aangemeld worden voor zaalvoetbalcompetitie. Voor meer informatie mail secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen:

Reageer