Bertolf te gast bij de Buitenpianist

Zwolle – Op zaterdag 20 juni is de Zwolse Buitenpianist van Cultuurschip Thor toe aan zijn driehonderdste dagelijkse miniconcertje. Voor deze speciale gelegenheid heeft hij Singer-songwriter Bertolf aan de buitenvleugel uitgenodigd omdat die ook iets te vieren heeft: het eerste nummer van zijn nieuwe CD is klaar.

Samen zullen buitenpianist Rik Elings en zanger/gitarist Bertolf om 10.00 uur in de ochtend dit nummer ‘Jericho’ ten gehore brengen en opnemen, de opname wordt zoals gewoonlijk direct daarna op YouTube gezet. Rik Elings, alias de Buitenpianist (en eigenaar) van Cultuurschip Thor, is min of meer toevallig en destijds zonder duidelijk vooropgezet plan in augustus 2014 begonnen met het dagelijks buiten spelen op een afgedankte Hofmann vleugel. Zijn vrouw maakte sfeervolle opnames en zette die op YouTube, Er kwamen collega muzikanten meedoen, waaronder bekende Nederlanders als Typhoon, Cor Bakker en Mathilde Santing, inmiddels zijn bijna 150 artiesten aangeschoven.

Niemand zag aankomen dat de vleugel, die altijd buiten staat en nooit gestemd wordt, dit zo lang zou volhouden, de winter door, nu al 300 dagen lang…het is ongetwijfeld een record, maar ook een uniek omgevingskunstwerk. De Buitenpianist en zijn vrouw hebben daarom besloten het jaar rond te maken en door te gaan met het opnemen van de dagelijkse muzikale filmpjes tot en met dag 365, op 23 augustus. Het YouTubekanaal ‘de Buitenpianist’ is op dit moment bijna 150.000 keer bekeken en heeft ruim 400 abonnees 

De Zwolse Singer-songwriter Bertolf heeft drie solo albums uitgebracht en zit op dit moment midden in de opnames voor zijn vierde album dat in het najaar zal uitkomen. Het nummer ‘Jericho’ is een voorproefje dat direct landelijke aandacht kreeg bij RTL Late Night en Radio 2. De wegen van Bertolf en Rik Elings hebben zich al veel vaker gekruist en dat heeft steevast tot verrassende muzikale resultaten geleid. Zo was Bertolf in 2014 te gast op Cultuurschip Thor als afsluiter van het Uurtje Cultuurtje Seizoen.

Het opnemen van het filmpje ‘Dag 300’ vindt plaats op zaterdag 20 juni om 10.00 uur in de ochtend. Publiek is van harte welkom maar moet de tijd goed in de gaten houden want het is allemaal weer voorbij voor je het goed en wel in de gaten hebt!

De Buitenvleugel staat naast Cultuurschip Thor. Alle filmpjes zijn te zien op het YouTube kanaal ‘de Buitenpianist’. Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl.

Artikel delen: