Matt Hanley maakt volleybal selectie compleet

Zwolle – Met het aantrekken van de Amerikaan Matt Hanley heeft Landstede Volleybal de twaalfkoppige selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De 24-jarige passer-loper komt over van het Zweedse Falkenbergs VBK. “Matt is een allround speler. Hij was het afgelopen jaar de beste passer van de Zweedse competitie, dus daarmee kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze passlijn”, stelt Landstede Volleybal-coach Redbad Strikwerda.

 

lv.jpg 

 

Na Jelle Hilarius, Stijn van Schie, Rutger Zoodsma, Rowan van Vreede en Nico Manenschijn is Matt Hanley de zesde en tevens laatste nieuweling in de selectie van Strikwerda. De 24-jarige Amerikaan is via spelersmakelaar Joost Kooistra aan de drievoudig landskampioen gekoppeld. “Deze speler heeft zich in Zweden goed laten zien en het niveauverschil tussen de Zweedse en Nederlandse competitie is niet heel groot, dus hij is zeker capabel. Interessant detail is dat hij in het verleden op de universiteit samen met Steve Irwin van Lycurgus heeft gespeeld. Bovendien spelen ze op dezelfde positie, dus ik kijk nu al uit naar de confrontatie tussen deze heren”, aldus Strikwerda, die ook weet dat Hanley binnen zijn ploeg te maken krijgt met de nodige concurrentie.

“Wij hebben met Tom van den Boogaard en Wessel Blom al de beste passer-lopers van de Nederlandse competitie in huis. Daarnaast is nieuwkomer Stijn van Schie het grootste talent op die positie, dus het wordt absoluut een uitdaging voor Matt Hanley. Maar het voordeel is dat ze van die onderlinge strijd allemaal beter worden. Moordenaars moeten het worden en tegelijkertijd partners in crime”, lacht de succescoach, die blij is met het feit dat er komend seizoen toch weer een buitenlander in zijn team zit. “Door fysieke ongemakken heeft Jake Wiens besloten om te stoppen, maar anders was hij zeker nog welkom geweest bij ons. Door de komst van Matt houden wij nu echter een Amerikaan in de ploeg en dat vind ik van toegevoegde waarde. Dat betekent immers dat wij voornamelijk communiceren in het Engels. En dat past weer prima bij ons doel om jonge talentvolle spelers beter te maken. Als ze straks over de grens spelen, dan is Engels ook de voertaal. Dus mochten ze ooit de stap maken, dan hebben ze al één last minder.”

 

Naast de genoemde nieuwelingen zijn ook Frank Lubberts, Steven Eertman, Frits van Gestel, Dennis Borst, Wessel Blom en Tom van den Boogaard komend seizoen in het shirt van Landstede Volleybal te zien. “Zij hebben het afgelopen jaar laten zien dat zij competitief sterk genoeg zijn. Daarnaast hebben deze heren Europees een paar goede wedstrijden gespeeld, dus daar hoeven we niet heel veel aan te sleutelen. En de nieuwe spelers komen weliswaar allemaal van een lager niveau, maar dat zegt mij niet zoveel. Vorig jaar was dat niet anders. En als ik naar de complete groep kijk, dan bieden wij denk ik opnieuw een podium aan een stel jonge, talentvolle spelers.” Grote uitzondering is de 34-jarige Rowan van Vreede. “Dat is inderdaad een oudere speler, maar wel één die er volle bak voor gaat. En hij kan een volledig programma bij ons draaien, dus ik zie nog wel wat speelruimte. Bovendien is Rowan een ander type spelverdeler dan Frank.”

 

Tot slot blikt de Landstede Volleybal-coach graag nog kort even terug op het afgelopen succesvolle seizoen, waarin de supercup, de beker en de landstitel werden veroverd. “Wij hebben het met ons team afgelopen jaar hartstikke goed gedaan. Maar aan de andere kant kijk je – met nieuwe spelers – nu ook alweer snel vooruit op het volgende seizoen. En beide aspecten vind ik heel waardevol.”

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Heb je weer niks te doen Ed?

  Het zijn profs bij Landstede Volleybal, en ook bij Landstede Basketbal. De sponsors natuurlijk!!

 2. Wat een gevoelige reacties op een onschuldige vraag! De sponsoren betalen dus de salarissen van spelers. Draagt Landstede daar ook aan bij?
  O ja, @supp: mijn inkomsten worden niet betaald door sponsoren, maar door mijn klanten.

 3. @FCZ: je leest slecht, vervolgens interpreteer je en alsof dat nog niet genoeg is sluit je af met het stellen van een volslagen irrelevante vraag. Die ik derhalve niet beantwoord.

  Maar oké, back on topic: draagt Landstede financieel bij aan het volleybalteam?

 4. De meeste vragen lijken onschuldig Ed, maar soms druipt er een soort van frustratie vanaf bij een groot aantal reacties, van welk onderwerp dan ook. Sport en geld heeft echt met elkaar te maken of je het nou leuk vind of niet.

 5. Ze bieden de faciliteiten om topsport te bedrijven en dat kun je best sponsering noemen zonder dat daar geld mee gemoeid is. Ik sponser ook als ik een ploeg regelmatig bij me laat eten, en ja indirect betaal jij dan, Ed.

 6. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom er zo verkrampt op een heel normale vraag wordt gereageerd. Het bieden van faciliteiten kan heel ruim uitgelegd worden. Maar ik neem dus maar aan dat er geen onderwijsgeld naar een volleybalploeg gaat, dat zou idioot zijn. Veel succes Matt en welkom in Zwolle!

 7. Slecht lezen zou kunnen. Maar met mijn interpretatievermogen is niets mis.

  Natuurlijk ben ik niet echt geinteresseerd in hoe jij je geld verdient. Wel goed dat je de irrelevantie van dit soort vragen inziet.

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee in wat voor constructie deze speler binnen gehaald is, maar kan me voorstellen dat de hoofdsponsor hier een rol in heeft gehad.

Reageer