Benjamin Koolstra directeur Grote Kerk Zwolle

Zwolle – Benjamin Koolstra wordt per 1 juli benoemd tot directeur van de verzelfstandigde Grote Kerk in Zwolle. Hij gaat de uitdaging aan om de Grote Kerk samen met vrijwilligers, medewerkers en bestuur te ontwikkelen tot een aantrekkelijk centrum waar kerkelijke vieringen, kunst, cultuur en cultuurhistorie samen opgaan, in nauwe samenwerking met andere organisaties.

Benjamin Koolstra realiseerde eerder in de podium-, museum- en educatiesector allerlei samenwerkingsverbanden en innovaties. Zo gaf hij leiding aan de renovatie en de herhuisvesting van de stedelijke musea in Kampen en transformeerde hij deze tot een vrijwilligersorganisatie met een kleine professionele staf. Als theater- en concertgebouw directeur, van onder andere de Stadsgehoorzaal in Kampen, gaf hij ruimte aan nieuwe makers, gebruikers en publieksexperimenten. Op dit moment is hij nog kwartiermaker van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. De ontwikkeling van een nieuw concept voor het Werelderfgoed-centrum Schokland was onderdeel van de opdracht.

Koolstra volgt interim-directeur Bart Schouten op, die sinds januari de ontwikkeling van de kerk leidde en nu toetreedt tot het bestuur van de stichting. Bestuur en directie zijn ingenomen met de komst van Koolstra. Hij zorgt met zijn ervaring en netwerk in de kunst- en cultuursector voor een verdere impuls om de kerk te ontwikkelen tot een kloppend hart voor Zwolle, dat verbindt, verrijkt en verwondert.

Artikel delen: