Dada’s Masilo’s Zuid-Afrikaans sprookjesballet

Zwolle – Zuid-Afrikaanse dans gecombineerd met een Europese traditie. Als spectaculair slot van het theaterseizoen brengen de theaters van Zwolle, Hengelo en Deventer exclusief in Nederland een niet-alledaagse uitvoering van ‘het Zwanenmeer’. 13 dansers uit Zuid-Afrika brengen samen ‘Swan Lake’ als een betoverend en wervelend spektakel. In een nagenoeg vol  theater De Spiegel was vrijdagavond de première.

swan_lake-16.jpg 

Het Zwanenmeer werd sinds de première in 1877 duizenden keren gedanst over de hele wereld. En geldt als absoluut hoogtepunt in de dans. In deze bijzondere uitvoering geeft choreografe Dada Masilo haar interpetatie van het stuk en spelen bijvoorbeeld niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke zwanen een hoofdrol. Dada Masilo slaat een perfecte brug tussen de Europese traditie en het Zuid-Afrika van nu. Klassiek maar ook stampende Zulu dans, zoals alleen Afrikaanse dansers dat kunnen. Gaandeweg de avond ontspint zich een liefdesdrama. Gaat de bruidegom voor een mooie vrouw, of…. ? Na de show dansen en borrelen de dansers gezellig met de theaterbezoekers mee in de foyer. Bijzonder! Zaterdag is ‘Swan Lake’ ook nog in Zwolle te bewonderen, en er zijn nog kaarten!

swan_lake-1.jpg 

swan_lake-13.jpg 

swan_lake-2.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

 
Voor het eerst, op speciaal verzoek van de Overijsselse schouwburgen, wordt Company Dada Masilo begeleid door een orkest. De muziek van Tsjaikovski wordt live uitgevoerd door het Oost-Nederlands Symfonieorkest wat dit sprookjesballet tot een nog intensere ervaring zal maken.
 
Deze exclusieve voorstelling werd mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Overijssel onder auspiciën van Stichting 4 Oost en de Schouwburgen van Hengelo, Enschede, Deventer en Zwolle.
 
swan_lake-12.jpg 
 
swan_lake-3.jpg 
 
swan_lake-7.jpg 
 
swan_lake-5.jpg
 
swan_lake-6.jpg
 
swan_lake-15.jpg   
 
swan_lake-8.jpg
 
swan_lake-10.jpg
 
swan_lake-11.jpg
 
swan_lake-9.jpg
 
swan_lake-14.jpg
 
  swan_lake-4.jpg 
 
Artikel delen: