Golfmarathon in vier provincies

Zwolle – De meeste golfers hebben aan één baan wel voldoende, maar sommigen gaan net een stapje verder door maar liefst vier golfbanen te bespelen. Op één dag. Op 1 juli starten zestien amateurgolfers om zes uur ‘s ochtends in Zwolle, om via Havelte en Leeuwarden ‘s avonds te eindigen in het Groningse Veendam. Een prestatie die in Nederland nog niet vertoond is.

golf.jpg 

De golfers doen dit om aandacht te vragen voor een bijzondere samenwerking tussen vier golfclubs. Leden van de clubs in Zwolle, Havelte, Leeuwarden en Veendam mogen vanaf 1 juli gratis op elkaars banen spelen. Normaal gesproken kost een ronde golf tussen de veertig en vijftig euro. Met dit unieke 4-Sterren Lidmaatschap hopen de deelnemende clubs nog meer gastvrijheid en speelmogelijkheden te bieden aan hun leden.

Golf is een sport die in opkomst is. Er zijn bijna 400.000 golfers aangesloten bij de bond. Golf is daarmee de 3e sport van Nederland. In de loop der jaren is golf steeds laagdrempeliger geworden, voor zowel ouderen als jeugdspelers. De tour die de zestien spelers langs vier golfbanen in Noord-Nederland voert is live te volgen via de website 4sterrengolf.nl en Facebook.

Artikel delen: