Eerste NK Cheerleading in Zwolle

Zwolle – The Ultimate Stunt Cheersquad is zondagmiddag kampioen geworden tijdens de NK Cheerleading in het Landstede Sportcentrum. De Hellendoornse meiden waren in Zwolle de sterksten van 23 teams in de discipline Senior Allgirl Level 5 Divisie. Ze mogen eind juni uitkomen op het EK in het Sloveense Ljubljana. Het was de eerste NK Cheerleading dat in Zwolle georganiseerd werd.

nk_cheerleading-3.jpg

Zondagmiddag organiseerde de Dutch Cheerleading Association (DCA) het officiële Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2015. Ruim 25 Cheer teams uit de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht streden om brons, zilver en goud tijdens het NK Cheerleading 2014 dat plaatsvond in het Landstede Sportcentrum te Zwolle. De Dutch Cheerleading Association – DCA – is het officieel erkende nationale orgaan voor Cheerleading en Cheerdance.
 
nk_cheerleading-4.jpg
 
nk_cheerleading-19.jpg 
 
nk_cheerleading-10.jpg
Via Lees verder meer foto's… 

De DCA houdt zich sinds haar oprichting in 2008 bezig met de ontwikkeling van de Cheer sport in Nederland. Dit doet zij door het, met regelmaat, organiseren van wedstrijden, jurytrainingen, coachclinics en Cheer kampen voor nationale en internationale atleten. Het NK Cheerdance vind tevens in Zwolle plaats, op 4 oktober in Theater De Spiegel. Door haar aansluiting bij de International Cheer Union, de wereld Cheer bond waarbij meer dan 100 landen aangesloten zijn, en de European Cheer Union, de Europese bond, waarbij 35 landen aangesloten zijn, bied de DCA de Nederlandse Cheer atleten de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen en haar krachten te meten met de internationale Cheer teams  tijdens EK en WK.
De DCA had bewust gekozen voor het Landstede Sportcentrum, de thuisbasis van Landstede Basket- en Volleybal, als locatie voor het NK van 2015. Deze sfeervolle locatie haar grootse elan sluit goed aan op het serieuze karakter van de Cheer sport.
De jurering van de wedstrijd  was in handen van een internationaal jury panel met uit Schotland Shane Hay, bekend van Scotcheer, de officiële Schotse Cheer bond en Chris Rogers van Elite Cheerleading uit Duitsland, Europa's grootste Cheerleading organisatie.
Na afloop van de wedstrijd gaven zowel Shane als Chris een uitgebreide 3 uur durende training.
 
nk_cheerleading-2.jpg
 
nk_cheerleading-18.jpg   
 
nk_cheerleading-1.jpg 
 
nk_cheerleading-5.jpg
 
nk_cheerleading-6.jpg
 
nk_cheerleading-7.jpg
 
nk_cheerleading-8.jpg 
 
nk_cheerleading-11.jpg
 
nk_cheerleading-12.jpg
 
nk_cheerleading-13.jpg
 
nk_cheerleading-14.jpg
 
nk_cheerleading-15.jpg
 
nk_cheerleading-16.jpg
 
nk_cheerleading-17.jpg
 
nk_cheerleading-21.jpg 
 
nk_cheerleading-22.jpg
 
nk_cheerleading-23.jpg
 
nk_cheerleading-24.jpg
 
nk_cheerleading-25.jpg
 
nk_cheerleading-27.jpg 
 
nk_cheerleading-26.jpg 
Artikel delen:

Reageer