UNICEF Wereldfestival voor herhaling vatbaar

Zwolle – Zondagmiddag vond op Doepark Nooterhof in Zwolle de eerste editie plaats van het UNICEF Wereldfestival. De Argentijnse tango dansen, Mexicaanse tortilla's bakken, swingen op heerlijke salsamuziek of meedoen met een kindercircus, of aan een Afrikaanse djembé workshop, het kon allemaal. Er was zelfs een kinder dansgroep uit Oeganda! Er kwamen maar liefst 500 festivalbezoekers op dit nieuwe evenement af, en dat vraagt een vervolg in 2016.

wereldfestival-10.jpg 

Tijdens het UNICEF Wereldfestival maake het publiek op speelse wijze kennis met verschillende culturen. Op het festivalterrein waren diverse pleinen zoals een Workshop plein, een Dansplein, een Kidsplein en een muziekplein. Daarnaast was er een Festivalmarkt en een Food- en Drinkssplein. Bezoekers konden genieten van muziek met salsaband Cinco XL en het Afrikaanse gospelkoor UP4S. Maar ook van prachtige dansen, zoals de Spaanse Flamenco en de Argentijnse Tango. Daarnaast waren er tal van leuke workshops en activiteiten. Zo kon men Mexicaanse tortilla's bakken, een eigen Mojito shaken, schilderen als een Hollandse Meester of even tot rust komen tijdens de Tai Chi- of Yoga workshop. Interessant en leuk voor jong en oud!  

wereldfestival-4.jpg

wereldfestival-19.jpg 

wereldfestival-13.jpg 

Meer foto's via Lees verder… 

Maar liefst 43% van de kinderen onder de 5 jaar in Mozambique is chronisch ondervoed. Zij hebben veel meer kans om te overlijden. En als ze overleven krijgen ze te maken met gezondheidsproblemen en een ontwikkelings- achterstand die ze nooit meer inhalen. UNICEF vindt dat alle kinderen een goede start verdienen en is daarom in Mozambique een project gestart om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan. Het UNICEF Wereldfestival steunt dit project, met als doel om minimaal 300 ondervoede kinderen een goede start te geven. Voor vragen over het Wereldfestival:E wobke.unicef.zwolle@gmail.com W www.unicef.nl/zwolle.

wereldfestival-1.jpg 

wereldfestival-2.jpg 

wereldfestival-3.jpg

 wereldfestival-8.jpg 

wereldfestival-16.jpg

wereldfestival-12.jpg 

wereldfestival-20.jpg

wereldfestival-21.jpg 

wereldfestival-5.jpg

wereldfestival-7.jpg

wereldfestival-9.jpg

wereldfestival-15.jpg

wereldfestival-14.jpg

wereldfestival-17.jpg

wereldfestival-18.jpg

wereldfestival-11.jpg 

 

  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer