Echtpaar Kloekke-Bronsdijk 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Kloekke-Bronsdijk waren zondag 14 juni 2015 65-jaar getrouwd. Wethouder Jan Brink bracht het echtpaar deze dag een bezoek in hun woning aan de Staatsmanlaan in Zwolle om hen te feliciteren. Het stel kreeg als cadeau het boek '80 jaar in Zwolle'.

 

14-06-2015__echtpaar__kloeke-bronsdijk_65_jr_getrouwd_02.jpg

 

Aron Jacob Kloekke  is op 12 mei 1926 geboren in Zwolle in de Tulpstraat. Hij was administratief ambtenaar bij Defensie. Hobby ’s Voetbal. Hij voetbalde bij PEC Zwolle en is nog steeds een grote fan/supporter. Muziek (het vroegere Muziekkorps Excelsior) en cabaret. Hij stond graag op de planken met toneel en zang. Ook heeft meneer heel veel vrijwilligerswerk en coördinatiewerk gedaan voor verscheidene goede doelen waaronder collectes gelopen voor de Hartstichting, Nierstichting, Ango enz. Mevrouw Jacoba Catharina Kloekke-Bronsdijk is geboren op 27 juni 1926 in de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. Zij was verkoopster bij Gerzon in de Kalverstraat, Wieringa aan de Oude Vismarkt, en winkeler in de Sassenstraat. Daarna huisvrouw, moeder, oma en overgrootoma.

 

14-06-2015__echtpaar__kloeke-bronsdijk_65_jr_getrouwd_03.jpg 

 

14-06-2015__echtpaar__kloeke-bronsdijk_65_jr_getrouwd_01.jpg  

Meneer en mevrouw hebben elkaar ontmoet bij de A.J.C. (Arbeiders Jeugd Centrale) op een pinksterfeest in Amsterdam, toen 19 en 20 jaar oud. 

 

Kleine anekdote: Het is meer dan 65 jaar geleden dat meneer samen met zijn broer op de Assendorperstraat fietste. Aan de overkant van de weg liep mevrouw. Meneer zei tegen zijn broer: Kijk! Mooi hé! Dat gaat mijn vrouw worden! Zijn broer lachte en zei; hou je mond! Je bent nog niet droog achter de oren! Toch is het 65 jaar geleden dat zij elkaar het ’ja woord’ gaven in Amsterdam. 

 

Zij hebben eerst gewoond op een kamer in de Bloemstraat. Daarna een woning in de Trompstraat en daarna in Dieze Oost aan de Pieter Steijnstraat. Daarna als eerste bewoners in het, destijds, nieuwe Zwolle-Zuid aan de  Kempenearware. Daarna de gerenoveerde flats voor ouderenbewoning aan de Haringvliet om vervolgens vanuit heimwee weer terug te keren naar Zwolle-Zuid naar de huidige woning aan de  Staatsmanlaan. 

 

Het echtpaar kreeg drie kinderen en hebben daar kleinkinderen en inmiddels ook achterkleinkinderen bij gekregen. 

 

Hun beider gezondheid is niet meer optimaal. Meneer heeft een ernstige gezichtsbeperking. Toch probeert hij dagelijks zijn loopje te doen. Mevrouw heeft ernstige botontkalking waardoor ze niet meer mobiel is. Hun huwelijksdag wordt dan ook in beperkte kring met kinderen en kleinkinderen thuis gehouden.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Suus, mijn ouders kregen ook de mooie bloemen! En mijn moeder heeft
  het boek ' 80 jaar Zwolle ' als kado in de hand.
  En ook zij kregen de berichtgeving van de koning en de koningin!
  En het bezoek van de wethouder is door mijn iuders zelf gekozen. Het was een heel
  erg gezellig bezoek! Mijn ouders vonden het fantastisch!

 2. Weblog, waar is dat bericht gebleven van dat andere Zwolse echtpaar uit Indonesie, die ook 65 jaar getrouwd zijn. Waarom hebben jullie die verwijderd en dit bericht niet?>:(

 3. Mijn gelukwensen voor het echtpaar.
  Vraag: kunt u mij in contact brengen met het echtpaar? Staatsmanlaan nr? of telefoonnummer? Ben met onderzoek bezig over mijn vader die 25 jaar dirigent was bij de mondorgelvereniging Excelsior. Kloekke zat nog in het bestuur en heeft mijn vader nog ten grave gedragen in 1955
  Alvast bedankt voor een reactie op ooievaar@zonnet.nl!

 4. Mailadres moet zijn ooievaar@zonnet.nl
  Op mijn site; oudekerstversiering.nl is onder Archeologie al een paar hoofdstukken geplaatst van het Levensverhaal van mijn vader en van de mondorgelvereniging Excelsior. Een vereniging die zijn ontstaan had vanaf 1928 in de wijk Kamperpoort. Velen weten niet dat er een mondorgelvereniging door mijn vader opgericht werd in 1932 toen hij de eerste oppasser werd van de speeltuinvereniging Assendorp. Deze vereniging werd tijdens de oorlog van 1940-45 opgeheven en ging over in H.M.S. die in 1947 een fusie aanging met Excelsior van de Kamperpoort. Een vergeten stuk geschiedenis dat op mijn site belicht gaat worden!

Reageer